Romanismul in Moldova este in criza profunda. Desi au solicitat 31 de zile ca sa protesteze impotriva intrezicerii amplasarii bustului lui Liviu Rebreanu pe Aleea Scriitorilor din Chisinau, protestatarii vor trebui sa se multumeasca doar cu o zi, 1 a
Romanismul in Moldova este in criza profunda. Desi au solicitat 31 de zile ca sa protesteze impotriva intrezicerii amplasarii bustului lui Liviu Rebreanu pe Aleea Scriitorilor din Chisinau, protestatarii vor trebui sa se multumeasca doar cu o zi, 1 august, de la ora 9 la 19.00.
Ce vor moldovenii protestatari? Instalarea bustului Rebreanu pe Aleea clasicilor literaturii romane (monument interzis acum trei ani), readucerea statuii Lupoaicei cu Romulus si Remus in fata Muzeului de istorie, inlocuirea inscriptiilor in grafie chirilica cu altele in romana cu litere latine pe monumentele istorice, dar vor fi acceptate si alte lozinci legate de drepturile culturale.
Asadar, pe 1 august are loc protestul autorizat in fata monumentului lui Stefan cel Mare cu fluiere, tobe, tacamuri si lozinci. In aceasta atmosfera va fi ceruta demisia ministrului culturii, Cozma, si recunoasterea lui Liviu Rebreanu ca ministru onorific al culturii romane din Basarabia!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.