Lacul Dumbravita din judetul Brasov este in pericol din cauza deseurilor menajere aruncate in paraiele sale, desi face parte dintr-o arie declarata protejata printr-o hotarare a Consiliului Judetean, datorita celor peste 100 de specii rare de pasari
Lacul Dumbravita din judetul Brasov este in pericol din cauza deseurilor menajere aruncate in paraiele sale, desi face parte dintr-o arie declarata protejata printr-o hotarare a Consiliului Judetean, datorita celor peste 100 de specii rare de pasari acvatice care traiesc in zona. Societatea Ornitologica Romana (SOR) a aratat ieri, printr-un comunicat de presa, ca gunoaiele aruncate de localurile si societatile comerciale din zona direct in parau sau pe malurile sale ajung in cele din urma in lac atunci cand in urma unor ploi mari sau la dezghetul de primavara sunt antrenate in apa, iar Primaria Dumbravita nu are un sistem de colectare a deseurilor menajere bine pus la punct. Situatia se inrautateste in fiecare zi, desi actualul administrator piscicol al lacului, S.C. Doripesco S.A., a montat panouri de avertizare in care precizeaza statutul zonei de arie protejata, se arata in comunicatul societatii. In lipsa unui program al primariei prin care sa se colecteze gunoiul, Garda de Mediu Brasov a preferat sa amendeze S.C. Doripesco S.A. cu zeci de milioane de lei pentru mizeria din zona. "Organizatia noastra considera un abuz sau o necunostinta de cauza sanctiunea pe care Garda de Mediu Brasov a dat-o unuia din custozi, cand de fapt vinovatii pentru gunoiul din lac sunt altii", se mai arata in comunicatul SOR. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.