Joi a fost ziua partidelor din Cupa UEFA. Ziua cand echipele noastre Rapid si Dinamo au trebuit sa dispute meciurile retur cu Sleima Wanderers si respectiv Hibernians din Malta. Rapidistii au inscris in deplasare la limita, ratand ocazii cu nemiluita

Joi a fost ziua partidelor din Cupa UEFA. Ziua cand echipele noastre Rapid si Dinamo au trebuit sa dispute meciurile retur cu Sleima Wanderers si respectiv Hibernians din Malta. Rapidistii au inscris in deplasare la limita, ratand ocazii cu nemiluita. Dinamo a surclasat-o pe Hibernians in "Groapa", dar surprinzator a primit gol. Cu toate acestea "dubla" disputata intre fotbalul nostru si cel matez s-a incheiat cu scorul general de 15-1. Greul de acum incepe!

"Recidivistul" Mugurel Buga!
Rapid a tratat si partida retur cu Sliema cam in aceeasi maniera ca la Bucuresti. Daca pe stadionul Giulesti elevii lui Razvan Lucescu au deschis scorul inca din minutul 5. In Malta ei au facut-o un pic mai tarziu, in minutul 10, cand dupa o centrare ca la carte a lui Valentin Badoi, Mugurel Buga a reluat in plasa portii lui Bonello cu latul, ca la antrenament. Ce a urmat nu-i greu de inchipuit. Rapid a facut si din acest meci retur cu Sliema un bun prilej de antrenament. Daca la Bucuresti, Rapid s-a oprit la pauza, acum, in Malta, s-a oprit dupa acest prim gol. A continuat sa joace, sa paseze, sa se apropie permanent de poarta maltezilor si sa-si creze o sumedenie de mari ocazii de gol care mai de care mai clare dar si inexplicabile de usor irosite.
Mugurel Buga, Burdujan, Griffiths, Sapunaru, Valentin Badoi, chiar si liderul Vasile Maftei au ajuns fiecare de cel putin doua ori in pozitii de a inscrie dar fie ca au sutat slab, fie ca portarul Bonello s-a opus inspirat la unele goluri care pareau iminente.
In doua randuri, Burdujan (in prima repriza) si australianul Ryan Griffiths (in partea a doua a meciului) au luat la tinta barele portii echipei Sliema. Se poate spune deci ca rapidistii l-au facut pe portarul Sliemei jucatorul nr. 1 al intalnirii, acesta demonstrand si reale calitati de goal-keeper. Asa ca pana in minutul 90 scorul a ramas neschimbat, de vina fiind doar giulestenii. Ei au fost cei care n-au vrut sa forteze. Probabil, gandindu-se la viitorul adversar in Cupa UEFA, dar si la primul meci din campionat cu Pandurii la Tg. Jiu. Sliema: Bonello - Muscat, Ciantar, Chetcuti, Mattocks, Carabott (77 Lombardi), Giglio, Svoboda, Baijada (80 Mintoff) - Nwoko, Woods. Antrenor: E. Aguillina. Rapid: Coman - M. Constantin, V. Maftei, Cr. Sapunaru, Radoi, R. Stancu, N. Grigore, Art. Karamarin (46 I. Stancu) - Buga, Griffiths (76 A. Petrescu), Burdujan (58 Vasilache), Antrenor: R Lucescu.

"Cainii" s-au dezlantuit dupa pauza!
Daca in Malta, in partida Sliema - Rapid, giulestenii inscriau in minutul 10, la Bucuresti, pe stadionul din Sos. Stefan cel Mare, in celalalt duel romano-maltez, Dinamo - Hibernians, in acelasi minut 10 oaspetii au trecut pe langa o uriasa ocazie ratata de Scieri, care dupa ce l-a pierdut pe drum pe Pascovici, a intrat in careu, a sutat, portarul "cainilor" a respins, varful lui Hibernians a sutat din nou si numai stalpul din stanga al portii lui Moss i-a salvat pe dinamovisti de gol. Amenintarea nu i-a dezmeticit pe baietii lui Rednic. Acestia au dominat, uneori cu tot efectivul in jumatatea oaspetilor, dar degeaba, ocazii mari de gol n-au aparut. Tamas a fost cel care a incercat si inscris, numai ca suturile lui au fost ori slabe, ori imprecise. Astfel se face ca in minutul 45 tabela de marcaj arata un neasteptat 0-0! Dinamo avea sa se dezlantuie dupa pauza. Mircea Rednic a facut cateva schimbari inspirate. L-a scos pe Pascovici si l-a introdus pe Pulhac, si a stricat si tridentul ofensiv, inlocuindu-l pe Claudiu Niculescu cu mijlocasul Margaritescu. O fi gandit el ca prea multi atacanti se calca pe picioare? Probabil, pentru ca jocul s-a aerisit si astfel au inceput sa apara bresele in apararea maltezilor de care au profitat mai intai Adrian Cristea si Ionel Danciulescu, autorii primelor doua goluri, in min. 57 si 62. Apoi a marcat din nou Danciulescu, in min. 86, pentru ca in ultimele minute maltezii sa inscrie si ei prin Buzurovici. In minutele de prelungire insa au inscris Catalin Munteanu si fundasul Buzurovici, care a sutat frumos in propria-i poarta! Pacat de golul primit. Ar fi fost frumos ca in aceste prime meciuri in Europa echipele noastre sa nu primeasca gol. Dinamo: Moss - Blay, Goian, Pascovici (46 Pulhac), St. Radu, Tamas (65 Predescu), Ad. Cristea, Danciulescu, C, Munteanu, I. Ganea, Cl. Niculescu (46 Margaritescu). Antrenor: M. Rednic. Hibernians: Muscat - Cassar, Buzurovici, Xuereb, Mintof, Baldacriino (70 Camileri), Bartolo, Agius, Failla, Chukuneiere (89 Vella), Sceri, Antrenor: Robert Gatt. Arbitru: Vlado Sovolo Ros (Croatia).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.