Au mai ramas trei zile in care vizitatorii se pot intalni cu opera lui Rembrandt la Muzeul National de Arta al Romaniei Expozitia "Intanire cu Rembrandt" - 400 de ani de la nasterea artistului. Pictura, desen, gravura de colectiile Muzeului National
Au mai ramas trei zile in care vizitatorii se pot intalni cu opera lui Rembrandt la Muzeul National de Arta al Romaniei Expozitia "Intanire cu Rembrandt" - 400 de ani de la nasterea artistului. Pictura, desen, gravura de colectiile Muzeului National de Arta al Romaniei si Biblioteca Academiei Romane se va inchide duminica, 30 iulie la ora 19.00. Expozitia de la Bucuresti s-a bucurat de prezenta unui numar semnificativ de vizitatori, atrasi si de manifestarile speciale care au insotit evenimentul: programe pentrru familii si pentru adulti cu tema "Atelierul lui Rembrandt", Noaptea Muzeelor (20 mai) sau conferinta sustinuta de reputatul istoric de arta Gary Schwarts (16 iulie). Expozitia cuprinde 100 de gravuri provenind din colectia Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Romane, 4 desene si 8 picturi si constituie una dintre cele 80 de expozitii aniversare dedicate marelui artist olandez organizate anul acesta in 15 tari. Alaturi de panze ale unora dintre elevii lui Rembrandt (Govert Flinck, Samuel van Hoogstraten, Bernardo Kiel) si ale atelierului, piesa centrala a expozitiei este compozitia Haman in fata Esterei, binecunoscuta capodopera a Muzeul National de Arta al Romaniei. Expertiza acestei lucrari, finalizata in 1991 de catre cercetarii fundatiei Rembrandt Research Project, contituie subiectul filmului documentar, "Masters and Menders. The Restauration of Four Romanian Paintings", ce ruleaza in expozitie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.