Dupa cateva "experimente nereusite" in ultima perioada, dupa cum spunea chiar presedintele Marian Iancu, "Poli" incepe cu meci mare Liga I: in Banat vine Steaua, campioana la zi a Romaniei. "Este mai bine asa pentru ca vom sti unde suntem. Si, pana l
Dupa cateva "experimente nereusite" in ultima perioada, dupa cum spunea chiar presedintele Marian Iancu, "Poli" incepe cu meci mare Liga I: in Banat vine Steaua, campioana la zi a Romaniei. "Este mai bine asa pentru ca vom sti unde suntem. Si, pana la urma, tot trebuia sa jucam si cu Steaua", a spus Iancu. "Trebuie sa jucam altceva decat ce am jucat la Gorica. Timisoara este puternica", avertiza, de partea cealalta Olaroiu, antrenorul izgonit de pe Bega pentru a duce gruparea din Ghencea in Liga Campionilor. "Poli", in organizarea actuala, nu a invins niciodata pe Steaua la Timisoara, ba chiar a suportat umilinta unui 1-8 la care tribuna continua sa cante! * Craiova se intoarce in prima divizie cu un meci, macar teoretic, usor. In Banie vine FC Vaslui, echipa de la care au plecat jucatori importanti si de la care s-a retras si Porumboiu. Mititelu, patronul Universitatii, viseaza frumos: campionat, cupa, cupele europene, podium. Dar Craiova a vrut titlul si in anul in care a retrogradat, asa ca moldovenii lui Gigi Multescu pot sa-i readuca pe olteni cu picioarele pe pamant * Urziceniul debuteaza in prima divizie, dupa ani putini de liga secunda. Fara sa spuna prea multe, Unirea trebuie sa-si probeze atat valoarea, cat si independenta fata de Dinamo. Primul prilej este meciul cu Politehnica Iasi, o echipa incomoda, deranjata mai mult de situatia financiara decat de debutul de campionat * Otelul a lasat in urma returul trecut, unul in care a castigat aproape pe linie in deplasare, si incearca sa plece mai bine in noul sezon. Banii indienilor de la combinat, stabilitatea conducerii tehnice si a celei administrative, precum si un lot "legat" destul de bine sunt argumente suficiente pentru ca galatenii sa reuseasca. Insa pe Dunare vine CFR-ul lui Dorinel Munteanu, o echipa care nu pare dispusa sa mai accepte dominatia Capitalei * Jiul este obligat sa joace la Alba Iulia partida cu FC Arges, terenul "minerilor" fiind suspendat dupa incidentele de la partida cu Rapid, ultima din campionatul trecut. Pitestenii merg in Ardeal cu fosta glorie a Romei, Giannini, pe banca tehnica, in timp ce Jiul raspunde cu Florin Marin, fostul selectioner al nationalei de tineret * La Tg. Jiu, fanii au fost chemati la fotbal mai devreme: Pandurii continua in prima liga dupa scandalul legat de retrogradarea Sportului Studentesc. "N-avem voie sa dezamagim. Toti ochii vor fi pe noi. Va fi greu, insa speram sa aratam ca putem face o figura frumoasa", spune antrenorul Neagoe, care si-a incropit lotul in ultimele zile. Pandurii incep insa cu un meci greu, contra Rapidului. "Drum lung, oboseala, teren prost, dar echipa mai slaba decat Sportul", a spus R. Lucescu * Etapa se termina in Cotroceni, acolo unde 'bancarii" spera sa-i mai puna o data la punct pe "cainii rosii". "Ultimele rezultate sunt in favoarea noastra", spune Duna, noul tehnician al lui FC National, in timp ce Rednic este convins ca s-a antrenat suficient cu amatorii maltezi. (MIG)
Cartu mizeaza pe fani
Sorin Cartu, antrenorul lui "Poli", a declarat ieri ca fanii banateni vor veni la meciul cu Steaua, din prima etapa a Ligii I, deoarece aceasta intalnire este una a orgoliilor. "Am discutat cu suporterii si cazul Alexa este un subiect inchis si il accepta ca jucator al Timisoarei pana la dovada contrara. Cred ca o sa vina la meci pentru ca partida cu Steaua este o chestiune de orgoliu. Nu vad cum ar putea sa stea deoparte", a spus Cartu. Suporterii timisoreni, care au anuntat ca nu vor sustine echipa dupa transferurile ex-dinamovistilor Alexa si Grigorie, urmau sa se intalneasca aseara si cu presedintele clubului, Marian Iancu. Antrenorul timisorean a afirmat ca echipa se afla in parametrii "cat de cat" buni pentru partida cu Steaua. "Echipa este in parametri cat de cat buni pentru a sustine o partida oficiala. Spun asta deoarece pentru mine a fost o perioada scurta de pregatire, 30 de zile. Steaua mai are un avantaj, cele doua meciuri oficiale, dar noi jucam acasa si avem suportul publicului", a completat Cartu. Acesta a precizat ca obiectivul echipei in acest sezon este calificarea intr-o cupa europeana. "Este un razboi cu 34 de batalii pe care ne-am angajat sa il ducem anul acesta, fara scuze, doar pentru indeplinirea obiectivului, un loc in cupele europene", a adaugat tehnicianul banatenilor. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.