atunci cand seful Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Marian, a declarat ca s-a saturat de litoral si ca face... ceva pe el. Unii ar putea spune ca sunt doar niste vorbe, spuse cu naduf de cineva care se recunoaste invins de sistem. Altii se
atunci cand seful Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Marian, a declarat ca s-a saturat de litoral si ca face... ceva pe el. Unii ar putea spune ca sunt doar niste vorbe, spuse cu naduf de cineva care se recunoaste invins de sistem. Altii se intreaba daca nu cumva declaratiile suspect de neaose ale presedintelui ANT nu fac cumva parte dintr-o strategie de comunicare, pentru ca da bine la popor o astfel de imagine de baiat de gasca. Poate ca adevarul este pe undeva la mijloc, dar nu trebuie trecut cu vederea ca aceasta lehamite exprimata cu tarie prin viu glas are un puternic corespondent practic: in domeniul turismului, lucrurile nu se misca deloc. Asa se face ca, dupa 16 ani de la Revolutie, Romania nu are inca un brand de tara, acel ceva care sa scoata in evidenta oferta turistica autohtona si sa o delimiteze de statele concurente. si, dupa cum merg lucrurile, nici nu va avea prea curand. Ce mai conteaza ca avem Delta Dunarii, cu peisajele ei unice in Europa, ca avem si mare, si munte, precum si o istorie, si o cultura, pe care am putea sa le impartasim si altora, daca nu reusim sa le punem in valoare si sa le vindem asa cum trebuie? Avem ce, dar nu avem cu cine, ar spune unii. Cu hotelieri hulpavi, care de abia asteapta sezonul sa-si asigure traiul pentru lunga perioada de inactivitate, cu chelneri care te trateaza cu dispret cand e vorba a te servi si cu lacomie cand vine nota de plata. Sistemul de invatamant, pentru personalul din turism, este invechit, iar legislatia nu le asigura un trai decent in extrasezon.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.