Persoanele care beneficiaza de ajutor social vor fi afisate la primarie, iar nivelul ajutorului se va stabili atat functie de venituri, cat si de bunurile din gospodarie. Modificarile legislative urmaresc corectarea unor anomalii aparute in practica,
Persoanele care beneficiaza de ajutor social vor fi afisate la primarie, iar nivelul ajutorului se va stabili atat functie de venituri, cat si de bunurile din gospodarie. Modificarile legislative urmaresc corectarea unor anomalii aparute in practica, cand beneficiarii de ajutor social aveau masini luxoase in curte, mici afaceri sau asociatii familiale. Potrivit Mariei Muga, secretar de stat in Ministerul Muncii, anul trecut pe acest subiect s-au primit la Ministerul Muncii cateva sute de sesizari.

Calculatorul e indispensabil, masina nu
Ministerul a stabilit o lista de bunuri necesare in gospodarie, pe care le poti avea fara a fi exclus de la ajutorul social. Intre acestea, calculatorul. O alta lista contine bunurile care te scot automat din randul beneficiarilor: un autoturism in stare de functionare, un al doilea telefon mobil, televizor sau frigider in familie, camera video, combina audio, tractor, obiecte de arta si bijuterii, drujba folosita in scop comercial sau depozite bancare care depasesc venitul minim garantat pe un an de zile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.