Politistii Sectiei 22 se numara printre cei mai bine pregatiti agenti cu camasa albastra si cascheta. Fermitatea de care dau dovada, reactia rapida la interventii, metodele europene si non-violente pentru anihilarea infractorilor sunt stapanite la pe
Politistii Sectiei 22 se numara printre cei mai bine pregatiti agenti cu camasa albastra si cascheta. Fermitatea de care dau dovada, reactia rapida la interventii, metodele europene si non-violente pentru anihilarea infractorilor sunt stapanite la perfectie. Profesionalismul acestora face ca elementele turbulente care actioneaza pe raza sectiei sa se teama. Agentii de la Sectia 22 patruleaza de regula in grupuri de cate doi. Echipati cu ustensilele necesare, pe jos sau in masina. Cand sunt anuntati de vreun conflict in desfasurare se deplaseaza prompt. Daca se intampla sa fie depasiti de situatie, asemenea cazuri fiind rare, solicita intariri. Mai vin doi colegi cu o masina. Daca si acestia sunt depasiti de situatie in anihilarea infractorului, mai vin inca doi colegi. Daca toti sase politisti sunt depasiti de evenimente, mai cheama inca doi. Opt este numarul corect pentru anihilarea infractorului. Chiar daca "elementele turbulente" sunt doua la numar, iar impreuna au peste o suta de ani.
Agent muscat
Un conflict, doua dosare de cercetare penala, opt politisti acuzati de purtare abuziva si o batrana invinuita de ultraj contra bunelor moravuri. Bilantul unui incident produs joi seara in Capitala. Unul dintre politisti a fost muscat de mana, iar femeia a suferit leziuni minore. Politistii considera ca au intervenit corect, iar batrana ii acuza pe acestia ca au batut-o si ca muscatura nu este altceva decat un raspuns involuntar la violenta oamenilor legii. Ea a facut plangere impotriva politistilor pentru purtare abuziva. Incidentul s-a consumat in Prelungirea Ghencea, pe terenul situat la numarul 139. Protagonisti, sotii Maria si Grigore Talai si opt politisti de la Sectia 22. Acestia spun ca in jurul orei 17.30 au fost sesizati ca la adresa respectiva exista un conflict in derulare. Sesizarea s-a confirmat in momentul in care primul echipaj a ajuns la fata locului. Sotii Talai se certau cu o echipa de muncitori veniti sa ridice un gard pe terenul in cauza. Politistii spun ca femeia, in varsta de 52 de ani, il strangea de gat pe unul dintre muncitori, motiv pentru care au fost nevoiti sa intervina. Sotii Talai au vandut o parte din teren unui preot, iar scandalul de joi seara a fost generat de faptul ca acel gard, pe care muncitorii voiau sa-l ridice, nu impartea corect parcelele.
Muncitorii spun ca la inceput violentele au fost verbale, transformandu-se insa in violente fizice. Femeia ar fi aruncat cu bolovani in muncitori, iar cand au venit politistii a sarit la gatul unuia dintre zidari. Politistii sustin ca au fost nevoiti sa intervina in forta si sa ceara ajutorul colegilor. Grigore Talai a amenintat politistii cu un ciocan tesla, dar dupa primele somatii a renuntat. Sotia acestuia a apucat ciocanul incercand sa-l loveasca pe unul dintre agenti. Acesta declara, citat de Newsin, ca a parat lovitura si a incercat sa o deposedeze de ciocan. Furioasa, femeia, l-a muscat de mana pe politist. Intre timp, alte trei echipaje, cu sase politisti, au descins la fata locului pentru a ajuta la imobilizarea celor doi batrani. Politisii spun ca cei doi batrani i-au injurat si scuipat.
Lovita cu picioarele
Martorii oculari, chiar din randul muncitorilor care se certau cu femeia, spun ca Maria Talai a fost lovita cu picioarele de politisti, dupa ce au incatusat-o. Si cel care a filmat momentul, pe telefonul mobil, sustine acelasi lucru. Oficiali ai Politiei Capitalei au declarat ca interventia politistilor a fost perfect legala. Numarul mare de politisti sositi pentru a imobiliza doi batrani a fost justificat prin faptul ca situatia putea degenera. La randul sau, procurorul spune ca din primele verificari a constatat ca declaratiile politistilor sunt conforme cu realitatea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.