acoperite cu un sos alb. Evident, legumele difera si se poate renunta si la sos, si la carne. Varianta turceasca nu se prezinta in straturi, ci este preparata cu vinete sotate, ardei grasi, rosii, ceapa si carne tocata. In lumea araba, musacaua apare
acoperite cu un sos alb. Evident, legumele difera si se poate renunta si la sos, si la carne. Varianta turceasca nu se prezinta in straturi, ci este preparata cu vinete sotate, ardei grasi, rosii, ceapa si carne tocata. In lumea araba, musacaua apare ca o salata alcatuita, in principal, din rosii si vinete, similara cu caponata italieneasca, si se serveste rece. Indiferent insa de traditie sau de combinatia de ingrediente, acest amalgam de arome uimeste de fiecare data.

Musaca greceasca
Pentru 4 portii
Ingrediente: 1 vanata mare, sare, 500 g cartofi, 12 linguri ulei de masline, piper, 2 linguri rozmarin tocat, 400 g rosii, 150 g ceapa, 2 catei de usturoi, 500 g carne tocata de vita, 1 lingura cimbru pisat, 7 oua, 100 ml lapte.
Mod de preparare: Vanata se taie in felii rotunde, groase de 1/2 cm, se sareaza si se lasa sa stea 20 de minute. Cartofii curatati se taie in felii rotunde, groase de 2-3 mm. Se unge o cratita cu 2 linguri ulei, se tapeteaza cu feliile de cartofi, care se presara cu sare, piper si 1 lingura de rozmarin si se rumenesc in cuptorul incins, la foc potrivit, cca 25 de minute.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.