Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, doreste mai multi bani pentru armata sau redimensionarea corespunzatoare a cheltuielilor din acest domeniu. Teodor Atanasiu a spus vineri, dupa incheierea unei ceremonii desfasurate la Universitatea Nati
Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, doreste mai multi bani pentru armata sau redimensionarea corespunzatoare a cheltuielilor din acest domeniu. Teodor Atanasiu a spus vineri, dupa incheierea unei ceremonii desfasurate la Universitatea Nationala de Aparare, ca, in cadrul guvernului s-a discutat bugetul multianual 2007-2010 care prevede o scadere procentuala a bugetului Apararii. Potrivit ministrului Atanasiu, de la 2,38% din PIB cat s-a angajat Romania sa aloce pentru acest sector o data cu intrarea in NATO, in 2007 se va ajunge la ceva mai mult de 1,7% din PIB, valoarea acestui buget urmand sa scada in anii urmatori, ajungand in 2010 la 1,3%. "Vreau sa fie foarte clar pentru fiecare membru al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si pentru fiecare membru al guvernului ca acest buget pentru 2007 si pentru anii urmatori este insuficient pentru a ne indeplini obiectivele. Voi prezenta care sunt cheltuielile obligatorii, fixe - respectiv costurile cu hrana, iluminatul, utilitatile, si cat se consuma din buget pentru cheltuielile variabile. Decidentul politic urmeaza sa ia decizia care sunt obiectivele la care renunta, care sunt cele pe care le redimensioneaza sau cele pe care le amana", a afirmat Teodor Atanasiu.
El a adaugat insa ca decidentul politic trebuie sa stie, atunci cand se modifica unele obiective, sa renegocieze anumite angajamente pe care si le-a luat de-a lungul timpului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.