Rapidul va infrunta in turul al doilea preliminar al Cupei UEFA pe FK Sarajevo, echipa din Bosnia-Hertegovina, acest lucru stabilidu-se la tragerea la sorti efectuata ieri la Nyon. Prima partida se va juca pe 10 august la Sarajevo, iar a doua pe 24,
Rapidul va infrunta in turul al doilea preliminar al Cupei UEFA pe FK Sarajevo, echipa din Bosnia-Hertegovina, acest lucru stabilidu-se la tragerea la sorti efectuata ieri la Nyon. Prima partida se va juca pe 10 august la Sarajevo, iar a doua pe 24, la Bucuresti. Dincolo de diferentele dintre cele doua tari, valoarea fiind clar de partea romanilor, echipa din Sarajevo este un fel de Rapid din ultimii ani al Bosniei, pentru ca are, in cei 11 ani de existenta a campionatului, un singur titlu, iar in rest a terminat pe podium sau in preajma acestuia. In plus, echipa antrenata de Husref Musemic, care are la dispozitie doar jucatori locali, este echipata tot in alb-visiniu. In cupele europene FK Sarajevo s-a oprit de fiecare data in tururile preliminare, iar in acest an a trecut, in primul tur, de Rager's, din San Marino, 3-0 si 2-0. Cel mai optimist dupa tragere s-a dovedit a fi Constantin Zotta, secretarul general al Rapidului, care a fost prezent la Nyon. "Fara lipsa de modestie, cred ca indiferent cu cine am fi picat eram favoriti. Nu imi fac probleme in privinta calificarii, sunt convins ca Razvan si baietii se vor mobiliza si vor obtine calificarea", a spus oficialul giulestean. La Bucuresti, jucatorii Rapidului au sosit din Malta la putin dupa efectuarea tragerii la sorti, dar nu s-au hazardat in declaratii belicoase. "Puteam avea adversare si mai grele, si mai usoare, asa ca dubla mansa cu Sarajevo va fi deschisa oricarui rezultat. Nu cred ca am avut nici ghinion, dar nici noroc. Eu am totusi incredere in baieti ca se vor mobiliza si vor putea elimina aceasta echipa. Sper ca si in acest sezon sa ajungem cel putin unde am ajuns in cel trecut", a spus Dani Coman. "Dintre cele cu care puteam pica, cred ca este o echipa de mijloc ca valoare. Sarajevo nu este un adversar nici dificil, nici usor. Nu cunosc echipa, dar cu toate astea, avand in vedere fotbalul din care se trage, cred ca vor fi meciuri tari si frumoase. Noi daca suntem capi de serie inseamna ca suntem favoriti, dar trebuie sa fim atenti", a spus Vali Negru. "Maribor era singura echipa de care imi era putin teama. A fost mai bine ca am evitat-o, pentru ca ne puteau pune probleme reale avand in vedere ca au eliminat-o pe Villarreal", a adaugat mijlocasul rapidist.
"Din ce am auzit, ei au jucatori de forta, care pot pune probleme, insa cred noi pornim ca favoriti si trebuie sa ne calificam mai departe. Anul acesta am avut un parcurs foarte bun si nu ne putem permite sa ne dezamagim fanii. Este un avantaj pentru noi faptul ca jucam primul meci in deplasare, pentru ca pe baza acelei intalniri putem pregati mai bine meciul de acasa. Oricum, noi vom merge acolo ca sa castigam si daca vom reusi sa ne concentram cu siguranta ne vom impune", a spus Marius Constantin. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.