Campionatul Diviziei A (Liga I), editia 2006/2007 a inceput ieri spre seara. S-au disputat primele doua partide, UTA - Farul si Ceahlaul - Gloria Bistrita. Sunt meciuri in care echipele gazda au promovat in aceasta vara in primul esalon. Atat UTA, ca

Campionatul Diviziei A (Liga I), editia 2006/2007 a inceput ieri spre seara. S-au disputat primele doua partide, UTA - Farul si Ceahlaul - Gloria Bistrita. Sunt meciuri in care echipele gazda au promovat in aceasta vara in primul esalon. Atat UTA, cat si Ceahlaul nu sunt insa novice pe prima scena, ele evoluand multi ani in Liga I, mai ales echipa aradeana care se numara si printre performele fotbalului nostru, avand sase titluri de campioana la activ. Cum asupra rezultatelor inregistrate in aceste intalniri vom reveni, sa vedem in randurile de mai jos care sunt celelalte meciuri, ce pot ele sa ne ofere la startul campionatului cu nr. 89 si care sunt favoritele in aceste prime dispute.
Partidei derby "Poli" Timisoara - Steaua ii acordam un spatiu separat, asa ca sa ne oprim la celelalte sase confruntari.

In Cotroceni, sub platani
Pe stadionul din Parcul cu Platani se vor intalni doua echipe bucurestene, FC National este in continuare framantata de numeroase contradictii. Au plecat foarte multi jucatori in ultimii doi ani, iar de venit au venit unii refuzati de pe la alte echipe sau care nu si-au gasit loc in alta parte. Antrenorul din campionatul trecut nu s-a mai intors din Italia, Griffiths si Sapunaru au fost vanduti Rapidului, Srhoj e dezorientat, ca si Abiodun. De partea cealalta se afla acum Dinamo cu Mircea Rednic la timona. Un Dinamo si un antrenor decis sa porneasca in campionat cu toate motoarele ambalate la maximum. Trio-ul ofensiv Danciulescu - Ganea - Niculescu promite goluri multe si spectaculoase. Sa vedem daca va fi asa, pentru ca intotdeauna FC National a fost o echipa surprinzatoare.

Oare va juca si Dorinel?
Un alt meci interesant se va disputa la Dunarea de Jos intre Otelul Galati si CFR Cluj Napoca. Sunt doua echipe care au terminat in forta campionatul trecut. Otelarii n-au umblat la echipa care a avut un retur de-a dreptul impresionant sub comanda lui Petre Grigoras. Clujenii au adus insa multi jucatori din Portugalia, dar Dorinel Munteanu nu este tentat sa umble prea mult la "11"-le cu care abatut si pe Steaua si pe Dinamo. Nimeni nu stie daca va intra in joc si antrenorul. Cei mai multi spun ca nu. Otelul are prima sansa!

Cu Giannini in Vale
FC Arges a castigat anul trecut la Petrosani, dar atunci il avea pe Sorin Cartu la conducerea tehnica. Acum pitestenii asculta de comanda fostului mare jucator italian, Giannini. Jiul a trecut prin mari emotii cu ramanerea pe prima scena. Simota, patronul, s-a descurcat mai bine decat Vasile Siman de la Sportul Studentesc, echipa retrogradata de FRF. De la Jiul au plecat cativa jucatori cu nume ca Claudiu Dragan si Florentin Dumitru dar au si venit cativa de la Timisoara. De unde se vede treaba ca asupra echipei n-a planat niciodata amenintarea neprogramarii in campionat. Grea insa va fi misiunea Jiului pentru ca argesenii au un loc functional foarte puternic alcatuit din jucatori ca Bilasco, Tanasa, Nastasie, Prepelita, Neagoe, Sava care poate inclina oricand balanta spre culorile alb-violet.

Va fi nebunie la Urziceni?
Da, credem ca va fi, pentru ca micutul oras ialomitean gazduieste pentru prima data un meci oficial din primul campionat al tarii. Unirea din localitate noua promovata va primi replica unei echipe, "Poli" Iasi, mai mult decat ciudata. Spunem asa ceva despre formatia din Copou pentru ca in campionatul trecut a jucat mai bine in deplasare decat pe teren propriu. Va reusi insa Unirea, cu destui jucatori cu experienta, sa invete cerbicia unui Balba pus pe fapte mari si a unui antrenor inteligent care stie ca nimeni altul sa-si aseze jucatorii pe teren si sa le ridice moralul cand acesta este foarte scazut. Orac - Popa, a cui va fi izbanda? Nu stim. Stim insa ca la Urziceni va fi nebunie cu ocazia acestui meci.

Acum sa-l vedem pe Mititelu
Craioveanul asta limbut s-a razboit cam cu toti granzii din Bucuresti, indeosebi cei de la Dinamo. Mititelu este insa tipul curajos care a mizat pe Universitatea cand toti, inclusiv orasul, o parasisera. Echipa a revenit rapid unde-i este locul, dar in ultimele etape de "B" si in meciurile amicale s-a dovedit a fi ca o frunza-n vant. Patronul a spus cate-n luna si-n stele despre noua echipa a Craiovei, Ovidiu Stanga nu l-a prea sustinut, el stiind mai bine ce poate echipa. Dar ce poate cu adevarat se va vedea in confruntarea cu FC Vaslui, care nu este un adversar de neglijat. Daca o va face Universitatea se va... praji. Rau de tot!

Rapid voia in Regie!
La intoarcerea din Malta, giulestenii ar fi vrut sa joace primul meci din noul campionat in Regie cu Sportul Studentesc. Dar cum alb-negrii au fost trimisi in esalonul secund iar in locul lor a ramas pe prima scena echipa Pandurii, Rapid va trebui sa ia drumul Gorjului, unde anul trecut a intampinat o darza rezistenta din partea formatiei lui Marin Condescu, meciul incheindu-se la egalitate, 0-0. Acum Pandurii sunt cam nepregatiti pentru ca ei nu se asteptau sa joace in "A". Nu se vor da batuti cu una cu doua si jucatorii pregatiti de Razvan Lucescu vor trebui sa joace la adevarata lor valoare daca vor neaparat sa obtina primele trei puncte in campionat.

Primul mare derby, "Poli" TimiSoara - Steaua, pe Bega: Doi caini turbati asteapta campionii
Computerul a stabilit ca in prima etapa, la Timisoara, sa se dispute unul dintre primele derby-uri ale campionatului, cel dintre Politehnica si Steaua. De ce derby?
Pentru ca Poli este una dintre cele mai "dotate" echipe din primul esalon. Are un lot valoros, alcatuit din jucatori cu mare experienta, il are pe portarul Marius Popa, are o aparare din care se remarca australianul McKain, fostul progresist Adrian Olah si puternicul sarb Mehmedovici, are un mijloc din care nu vor lipsi probabil Gabriel Caramarin si Silviu Balace, iar in atac vor juca rapidul Mansour si imprevizibilul Oprea. Si sa nu uitam, sa nu uite nici Olaroiu, ca pe Bega au poposit si doi fosti "caini rosii", Alexa si Grigorie, care atunci cand aud de Steaua vor sa muste cu furie, ca niste caini turbati!
Mai mult, Poli are acum si un antrenor istet care stie cum sa blocheze adversarii oricat de valorosi ar fi ei. Este vorba de Sorin Cartu. Va reusi el sa i-o plateasca lui MM Stoica de la Steaua, cel care l-a acuzat ca in primavara, cu FC Arges, a bagat autocarul in poarta si ca de aia n-a putut Steaua sa castige. Atunci un 0-0 l-a multumit pe Cartu, acum?
Dar meciul de pe Bega este un derby si pentru ca de partea cealalta este campioana tarii, Steaua. De multa vreme Timisoara n-a mai batut Steaua. In campionatul trecut a fost 0-0, iar cu doi ani in urma, Steaua a castigat cu un scor neverosimil 8-1. Asa ceva nu se uita. Steaua ramane una dintre cele mai puternice echipe de la noi, greu de "raspuns" in orice conditii. Olaroiu vrea sa se razbune ca a fost dat afara si inlocuit cu Hagi pe Bega. El vrea, dar stelistii lui vor putea? Cu Goian si Ghioane tari ca doua stanci, cu Dinca, Iacob, Nicolita si Paraschiv inventivi si rapizi, suntem tentati sa raspundem afirmativ.
Niciodata Steaua n-a fugit de incercari dificile!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.