Lipsa reglementarilor legale impiedica societatile interesate sa intre pe piata din Romania si sa aloce fonduri prin finantare cu a treia parte din investitie pentru reducerea consumului de energie, a declarat presedintele Agentiei Romane pentru Cons
Lipsa reglementarilor legale impiedica societatile interesate sa intre pe piata din Romania si sa aloce fonduri prin finantare cu a treia parte din investitie pentru reducerea consumului de energie, a declarat presedintele Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei (ARCE), Silviu Lefter, transmite NewsIn. Companiile ESCO (Energy Services Company) ofera finantare cu a treia parte si solutii integrate pentru limitarea costurilor cu energia si isi primesc banii inapoi din reducerea consumului de electricitate obtinut. "Pana in prezent, doar doua sau trei companii s-au implicat in astfel de proiecte, desi este o afacere extrem de profitabila si serioasa. Noi am avea mare nevoie de astfel de societati care sa aloce bani, mai ales pe sectorul termoelectric unde sunt multe probleme, dar deocamdata este dificil, pentru ca trebuie sa ne ajustam legislatia. La finele anului - inceputul anului viitor cred ca am putea sa avem o legislatie care sa prevada existenta unor societati de finantare cu a treia parte", a mai spus Lefter.
Presedintele ARCE spera ca dupa modificarea reglementarilor legale, companiile de tip ESCO internationale, mai ales cele care au in spate banci, sa intre pe piata romaneasca si sa ajute la viabilizarea sectorului energetic. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.