Informatia lansata de cotidianul danez "Ekstra Bladet", potrivit careia americanul Floyd Landis, castigator al Marii Bucle, a fost depistat pozitiv in timpul competitiei, s-a confirmat. Urmasul lui Lance Armstrong risca astfel sa devina primul ciclis
Informatia lansata de cotidianul danez "Ekstra Bladet", potrivit careia americanul Floyd Landis, castigator al Marii Bucle, a fost depistat pozitiv in timpul competitiei, s-a confirmat. Urmasul lui Lance Armstrong risca astfel sa devina primul ciclist caruia i se retrage victoria la masa verde, dupa introducerea controalelor antidoping, in urma cu 40 de ani. Castigator ar putea fi declarat Oscar Pereiro (Spania).
Echipa Phonak, pentru care concureaza Landis, a anuntat, joi, ca a primit o notificare din partea Uniunii Cicliste Internationale, prin care era informata ca sportivului i-a fost depistata o rata ridicata de testosteron, cu prilejul unui control efectuat la Morzine, dupa etapa a 17-a, pe care a si castigat-o. In aceeasi zi, americanul a acordat un interviu revistei "Sports Illustrated", in care a negat ca ar fi folosit substante interzise. El a declarat ca nivelul mare de testosteron in sange s-ar putea datora unor cauze naturale si a recunoscut ca, din cauza unor probleme pe care le are cu tiroida, a trebuit sa ia in doze zilnice mici cantitati de hormon tiroidian. Ciclistul va solicita efectuarea contraexpertizei, tot la laboratorul francez Chatenay-Malabris, dar este sceptic in privinta unui rezultat favorabil.

Aparat de mama
Arlene Landis, mama sportivului, este de confesiune menonita, religie care respinge influentele modernitatii. Ea a declarat ca nu stie daca fiul sau s-a dopat, dar asta nu ii va schimba sentimentele fata de el. "Fiul meu este in top, iar tentatia e mare. El a fost mereu fiul meu minunat. Daca s-a dopat, il voi iubi la fel de mult ca si cum ar fi castigat", a spus aceasta intr-un interviu telefonic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.