In cea cea de-a 17 zi a unui conflict sangeros care se anunta de durata, Israelul a decis intensificarea atacurilor aeriene asupra obiectivelor Hezbollah din Liban, care au fost vizate, ieri dimineata, de 60 de raiduri, relateaza AFP. Dupa ce a resp
In cea cea de-a 17 zi a unui conflict sangeros care se anunta de durata, Israelul a decis intensificarea atacurilor aeriene asupra obiectivelor Hezbollah din Liban, care au fost vizate, ieri dimineata, de 60 de raiduri, relateaza AFP. Dupa ce a respins cererea armatei de a extinde ofensiva din Liban, guvernul israelian a aprobat mobilizarea unor noi contingente de rezervisti, iar ministrul israelian al apararii, Amir Peretz, a declarat ca Israelul este decis sa curete regiune de la granita de sud a Libanului. Oficialul israelian a dat, de asemenea, asigurari ca gruparea siita Hezbollah „nu va redeveni ceea ce a fost“. Cel putin sase civili, printre care un iordanian, au fost ucisi si alti noua raniti in raidurile efectuate de armata israeliana asupra localitatii Tyr si in campia Bekaa. In timp ce Israelul este decis sa anihileze defintiv Hezbollahul, cotidianul arab Al-Hayat sustine ca Israelul a initiat primele contacte diplomatice cu reprezentanti ai miscarii libaneze, discutiile vizand posibilitatea incetarii ostilitatilor si un eventual schimb de prizonieri.

Bush si Blair au un plan pentru armistitiu
Pe de alta parte, presedintele american George W. Bush si premierul britanic Tony Blair urmau sa examineze, ieri, la Washington, un proiect de rezolutie ONU care prevede un armistitiu si desfasurarea in doua etape a unei forte multinationale in Liban. Dupa cum afirma presa de la Londra, proiectul prevede ca in prima etapa Israelul si Libanul sa accepte un armistitiu si o forta internationala de dimensiuni reduse la frontiera comuna, ceea ce ar permite retragerea armatei israeliene in Liban.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.