Pe 29 iulie, locotenent-colonelul Stefan Balan trebuia sa sarbatoreasca Ziua Imnului in Piata Unirii din Focsani, alaturi de soldatii sai. In lipsa lui, doar lacrimi in ochii militarilor si un moment de reculegere. Militarii Batalionului 280 Infan

Pe 29 iulie, locotenent-colonelul Stefan Balan trebuia sa sarbatoreasca Ziua Imnului in Piata Unirii din Focsani, alaturi de soldatii sai. In lipsa lui, doar lacrimi in ochii militarilor si un moment de reculegere.

Militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizata Focsani si-au adus ieri comandantul acasa. I-au coborat sicriul dintr-un camion de armata.
FLORI PENTRU NASI. De la parter si pana la ultimul etaj, unde e apartamentul familiei Balan, scarile au fost pline de flori si de lumanari.
""Ii placeau foarte mult florile. La nunta noastra a umplut scara de flori. A vrut flori la fiecare etaj"", plange Mirela. Sotul o mangaie. Vineri a venit si el din Irak. Sunt cununati de familia Balan. S-au casatorit chiar inainte ca batalionul sa plece in Irak. ""Erau perfecti. Generosi, saritori..."", si Mirela se opreste, inecata de plans. E vecina cu cei doi de cand s-a dat blocul in folosinta, in urma cu 12 ani.
""Ea a vrut sa-i faca o surpriza si s-a dus sa-l astepte la Otopeni. El n-a stiut ca ea vine. Muncise toata noaptea, ca sa pregateasca masa mare si pe la 5 dimineata a plecat. M-au sunat cand erau pe la Mereni, sa-mi spuna sa fie gata gratarul cand ajung ei"", isi aminteste un vecin. Cand era la gratar, l-a sunat un prieten sa-i spuna sa deschida televizorul. Nu-i venea sa creada ca vecinii lui au murit. A plecat spre Ramnicu Sarat. A gasit-o la spital doar pe fetita, pe Andreea. ""Nu zicea nimic, saracuta. Dar din ochiul drept i se scurgeau lacrimi..."" ""E olimpica la chimie"", spune Mirela, fina familiei Balan. ""Trebuie sa traiasca. O sa fie ca si copilul nostru"", spune un vecin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.