Rezultat al zelului de a realiza „schimbarea“ in Ministerul Sanatatii, a iesit la iveala pachetul de legi cunoscut si recunoscut ca „pachetul de reforma“ in sanatate. Este evident cum conducerea acestui minister, in frunte cu
Rezultat al zelului de a realiza „schimbarea“ in Ministerul Sanatatii, a iesit la iveala pachetul de legi cunoscut si recunoscut ca „pachetul de reforma“ in sanatate. Este evident cum conducerea acestui minister, in frunte cu un contestat conducator Eugen Nicolaescu, e preocupata mai degraba de forma decat de fond.

Din luna aceasta, pensionarii militari si nu numai ei au primit pe fata verso a talonului de pensie o precizare in care se face trimitere la aplicarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, mai precis, articolele 259 alin 2 si 3 si articolul 863, lit. b care a intrat in vigoare pe 28 mai 2006, fiind publicata in Monitorul Oficial 372/28.04.2006. Toti pensionarii ale caror venituri depasesc limita supusa impozitului pe venit, adica 900 RON (conform articolului 213, lit. h), vor plati pentru diferenta intre cuantumul pensiei si aceasta limita procentul de 6,5% care va fi colectat de fondul national unic de asigurari sociale de sanatate. In practica, din intreaga suma, de exemplu, la o pensie de 1.570 RON se retin 107 RON prin aplicarea Legii 95/2006. Marea nedumerire a acestor pensionari este urmatoarea: ei nu platesc pentru diferenta, ci pentru intreaga suma, in timp ce in Romania oricarui salariat impozitul se aplica dupa ce se scade somajul, sanatatea, CAS-ul. De ce exista aceasta discriminare in defavoarea celor care au pensii mai mari pentru ca au realizat venituri mai mari o viata intreaga?

Pensiile militare nu se maresc cu 5%


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.