Fiul chestorului MAI Constantin Zavaleanu a fost arestat preventiv, ieri, pentru 29 de zile, de judecatorii Tribunalului Bucuresti care au admis cererea facuta in acest sens de procurorii DIICOT. Bogdan Andrei Zavaleanu, baiatul sefului Directiei Man
Fiul chestorului MAI Constantin Zavaleanu a fost arestat preventiv, ieri, pentru 29 de zile, de judecatorii Tribunalului Bucuresti care au admis cererea facuta in acest sens de procurorii DIICOT. Bogdan Andrei Zavaleanu, baiatul sefului Directiei Management Logistic din Ministerul Administratiei si Internelor, a ajuns la Tribunal in jurul orei 15.00, solicitarea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare preventiva fiind discutata in Camera de Consiliu. Dupa aproximativ o ora de discutii si deliberari, judecatorii au decis emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Andrei Zavaleanu, sub acuzatiile de trafic si consum de droguri. Decizia a fost atacata de aparatorul fiului chestorului cu recurs.
Internat la Balaceanca
Avocatul lui Zavaleanu, Toader Damian, a declarat ca tanarul a pledat nevinovat si ca a cerut cercetarea in stare de libertate, motivand ca ar vrea sa fie tratat intr-o clinica de specialitate. "In Penitenciarul Rahova nu se poate face consiliere de specialitate. Tanarul nu era un traficant, era un consumator de heroina cunoscut la centrele de dezintoxicare. A si fost internat la Balaceanca", a spus avocatul. Conform acestuia, stupefiantele care au fost gasite asupra fiului chestorului Zavaleanu si la domiciliul acestuia fusesera cumparate de la o persoana pe care o cunostea. Avocatul a tinut sa precizeze ca Andrei Zavaleanu va colabora cu anchetatorii si le va oferi acestora toate informatiile necesare pentru identificarea acelei persoane. De asemenea, Damian Toader sustine ca parintii tanarului nu stiau ca Andrei Zavaleanu este narcoman, dar mama lui ar fi banuit acest lucru. "Clientul meu este licentiat la Universitatea Dimitrie Cantemir, angajat ca analist-programator, avea banii necesari pentru cumpararea drogurilor, astfel incat nu trebuia sa ceara, sau altceva", a spus avocatul Toader.
Prins in flagrant
Bogdan Andrei Zavaleanu a fost prins in flagrant, in urma cu doua zile, de politistii de la Crima Organizata, in timp ce vindea patru doze de heroina. In urma perchezitiei domiciliare, oamenii legii au mai descoperit aproximativ doua grame de heroina si cinci sute de lei, suma care se pare ca provine din vanzarea drogurilor. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a dat asigurari ca ancheta in cazul lui Bogdan-Andrei Zavaleanu nu va fi influentata de pozitia detinuta de tatal acestuia, chestorul Constantin Zavaleanu, in cadrul MAI si se va desfasura in conditii de transparenta, pentru a fi evitate orice fel de suspiciuni. "In fata legii, personalul MAI si familiile acestuia sunt cetateni obisnuiti si au parte de acelasi tratament ca orice alt cetatean", a precizat ministrul Vasile Blaga.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.