Realizatorii paginilor politice ale ziarului Adevarul au analizat si evenimentele saptamanii care se incheie astazi, stabilind urmatoarele ierarhii:
Evenimentele cu consecintele cele mai importante:
1. Aparitia unei noi crize institutionale, de
Realizatorii paginilor politice ale ziarului Adevarul au analizat si evenimentele saptamanii care se incheie astazi, stabilind urmatoarele ierarhii:
Evenimentele cu consecintele cele mai importante:
1. Aparitia unei noi crize institutionale, de data asta intre presedintie si parlament, privind modul in care Traian Basescu a acceptat demisiile directorilor SRI si SIE.
2. Refuzul lui Traian Basescu de a face nominalizarile pentru noii sefi ai SRI si SIE, conditionand indeplinirea acestei prerogative de adoptarea de catre parlament a legilor sigurantei nationale.
3. Decizia birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, prin care se stabileste ca Radu Timofte si Gheorghe Fulga raman in functie pana cand plenul comun se va pronunta asupra cererilor de demisie.
4. Vizita in SUA a presedintelui Basescu.
Personalitatea cea mai controversata
1. Presedintele Traian Basescu, care, in urma refuzului sau de a nominaliza sefii SRI si SIE, a fost acuzat ca santajeaza parlamentul.
2. Ministrul apararii, Teodor Atanasiu, audiat la Comisa Speciala de la Cotroceni ca urmare a plangerilor penale formulate de Adriana Saftoiu si Eugen Bejinariu.
Trofeul Socrate
Mircea Geoana: "Nu cumva Hayssam a fost lasat deliberat sa plece afara? Aceasta intrebare perfida va continua sa fie in mintile tuturor romanilor. Nu cumva maurul si-a facut treaba si a trebuit sa fie lasat sa plece?".
Topul sinceritatii
1. Traian Basescu: "Devenim penibili de doua ori: o data ca un om acuzat de terorism a reusit sa plece si a doua oara pentru ca fiecare institutie incearca sa arate cat de lipsita de responsabilitati este in aceasta chestiune".
2.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.