Un studiu amanuntit al Universitatii Harvard a concluzionat, dupa doua decenii de cercetari, ca exista o legatura certa intre impotenta si obezitate in cazul barbatilor, potrivit rezultatelor finale aparute in editia din aceasta luna a revistei ameri
Un studiu amanuntit al Universitatii Harvard a concluzionat, dupa doua decenii de cercetari, ca exista o legatura certa intre impotenta si obezitate in cazul barbatilor, potrivit rezultatelor finale aparute in editia din aceasta luna a revistei americane Journal of Urology.
In cadrul studiului (1986-2006), condus de o echipa sub conducerea prof. dr. Eric Rimm si a cercetatorului Constance Bacon, ''au fost inclusi 22.086 de barbati sanatosi cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani, fara antecedente medicale serioase. De asemenea, subiectii raportasera comportamente erectile normale sau chiar foarte bune inainte de a fi inclusi in studiu''.
In perioada 1986-2000, 17,7 la suta dintre subiecti au dezvoltat disfunctii erectile din alte cauze decat cele privind probleme medicale specifice, precum iradierea sau interventiile chirurgicale, ambele folosite pentru inlaturarea cancerului la prostata.
In cazul celor 17,7 la suta care au semnalat disfunctii erectile principalele cauze au fost fumatul si obezitatea.''Am descoperit o incidenta de 2,5 ori mai mare de aparitie a disfunctiilor erectile in cazul barbatilor obezi care nu facusera miscare fizica in mod constant, comparativ cu barbatii normali care au facut exercitii fizice in medie 30 de minute zilnic'', a explicat doctorul Rimm. Potrivit acestuia, ''in cazul barbatilor mai tineri de 55 de ani si obezi, incidenta aparitiei disfunctiilor erectile a fost de patru ori mai mare decat in cazul celorlalti''. Rezultatele studiului mai arata un lucru interesant: activitatea fizica regulata poate chiar contracara efectele disfunctiei erectile.
De asemenea, potrivit doctorului Rimm, studiul a concluzionat ''in mod surprinzator ca, in dezvoltarea disfunctiilor erectile, consumul de alcool nu poate fi considerat un factor semnificativ''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.