Presedintele Traian Basescu a afirmat ca subiectele legate de disparitia lui Omar Hayssam si demisiile sefilor SRI, SIE si DGIPI nu au fost abordate cu Donald Rumsfeld, secretarul american al apararii.

„Pentru noi, intern, este un
Presedintele Traian Basescu a afirmat ca subiectele legate de disparitia lui Omar Hayssam si demisiile sefilor SRI, SIE si DGIPI nu au fost abordate cu Donald Rumsfeld, secretarul american al apararii.

„Pentru noi, intern, este un lucru extrem de important, dar nu se poate transfera in cadrul discutiilor la cel mai inalt nivel“, a declarat presedintele, precizand ca „americanii la nivel inalt nu sunt ridicoli“. El a mai spus ca subiectele respective nu sunt importante pentru Statele Unite, unde imigratia se ridica la nivelul a zeci de milioane de persoane, iar „teroristii intra si pun bombe“.
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Washington, ca subiectele legate de disparitia lui Omar Hayssam si demisiile celor trei sefi ai serviciilor romanesti de informatii nu au fost abordate cu Donald Rumsfeld, secretarul american al apararii. Basescu si Rumsfeld au discutat despre ultimele detalii legate de prezenta bazelor americane in Romania, dar si despre posibilitatea cresterii asistentei financiare din partea american a pentru armata romana, cazul Teo Peter si cooperarea in teatrele de operatiuni.

Presedintele Traian Basescu
si-a incheiat, ieri, vizita oficiala de trei zile in Statele Unite, unde a avut o serie de discutii la nivel inalt cu presedintele George W. Bush, cu secretarul de stat al apararii, Donald Rumsfeld, si cu lideri ai Congresului american.

Intrebat de ziaristi daca in cadrul intalnirilor cu oficialii americani au fost discutii referitoare la cazul Omar Hayssam si la demisiile sefilor SRI, SIE si DGIPI, presedintele a spus ca disparitia sirianului nu constituie un subiect care sa fie abordat la cel mai inalt nivel. „Pentru noi, intern, este un lucru extrem de important, dar nu se poate transfera in cadrul discutiilor la cel mai inalt nivel“, a afirmat presedintele, precizand ca „americanii la nivel inalt nu sunt ridicoli“.
Desi initial s-a multumit cu acest raspuns, dupa cateva minute, Basescu a revenit cu cateva precizari pentru ziaristii romani care il insoteau la o discutie cu congresmeni americani, relateaza Mediafax. El a spus ca subiectele respective sunt importante pentru Romania, insa nu si pentru SUA,unde imigratia se ridica la nivelul a zeci de milioane de persoane, iar „teroristii intra si pun bombe“.

Mai multi bani pentru Armata romåna
La cateva ore dupa intalnirea de la Pentagon cu Donald Rumsfeld, Basescu a declarat ca a discutat cu acesta programul tehnic de implementare a Acordului de acces al facilitatilor militare americane pe teritoriul Romaniei, Acord ratificat deja de Parlamentul de la Bucuresti. „Speram ca toate segmentele tehnice sa fie finalizate la negociere pana la sfarsitul anului, iar anul 2007 sa fie un an al implementarii integrale al programului de plasare al facilitatilor militare americane in cele cinci locatii strategice“, a afirmat presedintele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.