Pe parcursul vizitei presedintelui Romaniei Traian Basescu in Statele Unite, un grup de credinciosi s-a rugat in fata Ambasadei SUA de la Bucuresti pentru salvarea Catedralei Sfantul Iosif. Monumentul istoric bucurestean este pus in pericol de constr
Pe parcursul vizitei presedintelui Romaniei Traian Basescu in Statele Unite, un grup de credinciosi s-a rugat in fata Ambasadei SUA de la Bucuresti pentru salvarea Catedralei Sfantul Iosif. Monumentul istoric bucurestean este pus in pericol de constructia la nici 10 metri de el a unui bloc de 74 metri, pentru care firma Millenium a reusit sa obtina avizele necesare prin mijloace chestionate de mai multe autoritati publice si nu numai.
In ciuda protestului Vaticanului si a procesului intentat de catre Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti Primariei si Prefecturii Capitalei, Justitia romana nu a binevoit sa sisteze lucrarile acestei constructii pana la elucidarea aspectelor controversate si disputate. Comunitatea catolica din Romania s-a declarat oficial persecutata in acest caz, diplomatia romana riscand sa primeasca un steag rosu la urmatorul Raport de tara al Comisiei Europene, definitoriu pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.
Credinciosii spera ca Departamentul de Stat al SUA - care observa cu mare atentie statutul drepturilor si libertatilor religioase in tarile aflate in tranzitie - sa primeasca cu bunavointa protestul lor. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.