Sectorial de Transport (POST), a ajuns ieri la Cluj. Reprezentantii Prefecturilor, Consiliilor Judetene si ai Primariilor din judetele din nord-vestul tarii au aflat, in Sala Mare a Primariei, cele mai bine plasate proiecte cu sanse de finantare in u
Sectorial de Transport (POST), a ajuns ieri la Cluj. Reprezentantii Prefecturilor, Consiliilor Judetene si ai Primariilor din judetele din nord-vestul tarii au aflat, in Sala Mare a Primariei, cele mai bine plasate proiecte cu sanse de finantare in urmatorii opt ani.
Potrivit echipei din Ministerul Transporturilor, secretarul de stat Septimiu Buzasu si consilierul Catalin Costache, bugetul total al POSTransport, pentru perioada 2007-2013, este de 5 miliarde euro, din care 4 miliarde euro fonduri UE, restul confinantare de la bugetul de stat. Cele mai bine plasate pe lista proiectelor evaluate, din Regiunea de Nord-Vest, in sistemul POST, se afla sectorul de drum Zalau-Alesd, varianta ocolitoare din Dej, statiile de cale ferata din Satu Mare, Baia Mare, Zalau si Bistrita, aeroporturile din Cluj si Oradea. Pentru a deveni operationale, proiectele vor fi negociate cu Comisia Europeana. Pe langa Autostrada Transilvania, mai sunt finantate de la bugetul central DN Petea-Satu Mare, variantele ocolitoare din Satu Mare, Cluj, Oradea, Zalau, Alesd, Bistrita.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.