Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a sanctionat cu avertismente scrise directorii executivi ai companiilor Asiban, Ardaf, Asirom, Asitrans, Omniasig si Astra pentru nerespectarea interdictiei de a nu mai vinde polite de asigurare RCA in pun
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a sanctionat cu avertismente scrise directorii executivi ai companiilor Asiban, Ardaf, Asirom, Asitrans, Omniasig si Astra pentru nerespectarea interdictiei de a nu mai vinde polite de asigurare RCA in puncte de lucru necorespunzator amenajate. Companiile de asigurari au fost sanctionate pentru ca au fost depistate, in diferite zone ale Capitalei, puncte volante de vanzare a politelor RCA emise de acestea, respectiv in autovehicule parcate pe trotuare sau pe carosabil, dar si in alte puncte ambulante. "CSA a intreprins ancheta pe teritoriul capitalei Romaniei. Comisia a verificat daca orice polita de asigurare obligatorie RCA pentru anul curent este insotita de o vigneta care va fi inmanata asiguratului, dar si profesionalismul cu care isi desfasoara activitatea societatile de asigurare", se arata in comunicatul CSA.
Comisia a anuntat ca va continua sa supravegheze modalitea de vanzare a politelor de asigurare RCA, dar si introducerea corecta a informatiilor in baza de date CEDAM, ce tine o evidenta centralizata a politelor RCA incheiate pe teritoriul Romaniei.
Fostul presedinte al CSA, Nicolae Crisan, avertiza recent ca se va termina cu vanzarea politelor RCA la tarabe, printre cartofi, multe dintre acestea fiind completate gresit.
Recent, CSA a decis ca proprietarii de autovehicule care vor dori sa incheie polita RCA la o alta companie nu vor mai fi obligati sa informeze in scris actualul asigurator ca vor renunta la serviciile sale cu 30 de zile inainte de expirarea politei in vigoare. Un alt amendament adus de CSA reglementarilor din domeniul RCA consta in eliminarea notiunii de contract de asigurare pe durata nelimitata si obligativitatea de mentinere a valabilitatii acestuia prin plata primelor de asigurare pe perioade de cate 6 sau 12 luni, in functie de optiunea asiguratului. CSA a autorizat sa incheie polite pentru raspundere civila auto (RCA) valabile in 2006 un numar de 18 companii, si anume ABC Asigurari, Agras, Allianz-Tiriac Asigurari, Asiban, Ardaf, Omniasig-AGI, Asigurarea Ceccar-Romas, Asirom, Asitrans, BCR Asigurari, BT Asigurari, Carpatica Asig, Interamerican, Omniasig-Asirag, Omniasig, Astra, Unita si Generali Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.