Canicula nu ne iarta nici la inceput de weekend. Romanii fac fata cu greu caldurii de cuptor, instalata in special in Campia de Vest si Campia Romana. Cu 35 de grade la amiaza si peste 20 de grade pe timpul noptii, unii solicita Serviciul de Ambulant

Canicula nu ne iarta nici la inceput de weekend. Romanii fac fata cu greu caldurii de cuptor, instalata in special in Campia de Vest si Campia Romana. Cu 35 de grade la amiaza si peste 20 de grade pe timpul noptii, unii solicita Serviciul de Ambulanta iar altii iau cu asalt litoralul. 22 de prefecturi au fost atentionate de catre Administratia Nationala de Meteorologie in legatura cu un nou val de caldura ce va lovi o parte a tarii noastre in perioada 28 iulie - 3 august.
Zonele in care se va depasi pragul critic al indicelui de confort termic temperatura-umezeala se afla in judetele: Arad, Bacau, Bihor, Botosani, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Olt, Satu Mare, Timis, Teleorman, Vaslui, Vrancea, precum si Bucuresti.

IN TIMP CE UNII SUFERA...
Peste 1.200 de apeluri au fost inregistrate de dispecerii Serviciului de Ambulanta al Capitalei.
In ultimele 24 de ore numarul cererilor pentru o ambulanta s-a majorat cu 20% fata de zilele precedente, ajungand la peste 1.200 de apeluri inregistrate de dispeceri.
Cele mai multe solicitari au fost pentru persoane carora li s-a facut rau in strada - 72, pentru lipotimii - 74, dar si pentru accidente vasculare cerebrale, al caror numar a crescut ajungand la 25. Pentru hipertensiune arteriala au fost 54 de solicitari, pentru crize cardiace - 24, pentru spasmofilii - 23, iar pentru colici abdominale si renale - 102.
Cazuri similare intalnim si in restul tarii. Un galatean de 53 de ani a murit dupa ce a facut infarct din cauza caldurii. Ultimele ore au insemnat petru Serviciul de Ambulanta Galati peste 100 solicitari telefonice, iar in 27 de cazuri, pacientii au ajuns la spital cu accidente vasculare cerebrale, afectiuni cardiace si lipotimii.
Un alt deces s-a inregistrat intr-o localitate din judetul Buzau. Un barbat de 45 de ani din localitatea Macrina a fost gasit fara suflare in curtea casei sale. Personalul de la Ambulanta sustine ca buzoianul a fost ucis de caldura pe fondul unui consum exagerat de alcool.
Acest caz apare la 2 zile dupa ce arsita a doborat un alt buzoian, un barbat in varsta de 42 de ani gasit mort pe camp.
La nivel general, batranii dar si tinerii care nu se protejeaza de razele solare ori nu se hidrateaza suficient sunt principalele victime ale caniculei.

... ALTII SE DISTREAZA
Conform statisticilor, in acest sfarsit de saptamana se va inregistra cel mai mare numar de turisti de pe litoral din acest sezon estival - peste 100.000 de persoane din care aproximativ 8000 de cetateni straini.
Evidentelor Inspectoratului de Politie al Judetului (I.P.J.) Constanta, arata ca in statiunile de la malul Marii Negre exista deja un numar de 94.000 de turisti la care se preconizeaza o crestere sesizabila in zilele de sambata si duminica. In conditiile in care alte mii de turisti sunt cazati la persoane particulare, numarul precizat de I.P.J. Constanta este depasit.
In acest week-end, numarul turistilor care vor veni pe litoral va fi si mai mare comparativ cu saptamanile trecute. Autoritatile au preconizat ca zeci de mii de vizitatori vor fi prezenti la spectacolul aerian international "RoIAS 2006", ce se va desfasura sambata si duminica la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, accesul publicului fiind liber.
Daca la Vama Veche isi petrec vacanta aproximativ 4.500 de turisti, din care peste o suta sunt straini, in statiunile Neptun-Olimp sau Mamaia sunt preferate de majoritate pentru gradul de confort oferit. Cei care nu sunt de atrasi de aglomeratia de pe plaja cauta alte solutii pentru relaxare: hoteluri de trei sau patru stele, care au piscine frumos amenajate si curate sau parcurile acvatice unde biletul costa 50 de lei noi iar sezlongul si accesul la cutia de valori sunt incluse.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.