Drept la replica
Raspunsul meu la articolul publicat, in data de 21 iulie 2006, in cotidianul “Gardianul”, este foarte ferm: sunt autorul proiectului “Casa Repulicii” actualmente “Palatul Parlamentului” si su
Drept la replica
Raspunsul meu la articolul publicat, in data de 21 iulie 2006, in cotidianul “Gardianul”, este foarte ferm: sunt autorul proiectului “Casa Repulicii” actualmente “Palatul Parlamentului” si sunt hotarata sa imi apar imaginea si acest drept in fata opiniei publice care merita sa cunoasca adevarul.

Acesta este motivul pentru care doresc sa pun lucrurile la punct.
1. Incredintarea spre finalizare a unui proiect, arhitectului, care este autorul lui, este atat o obligatie de ordin moral cat si legal. Anca Petrescu a castigat proiectul Casa Republicii intr-un concurs intre anii 1981-1982 si proiectul sau a fost selectat de presedintele tarii. In urma selectarii am fost numita sef proiect arhitectura si sef proiect complex, calitate in care am condus lucrarile din 1981 pana in momentul in 2004. In fisa de atributii a acestor doua responsabilitati de proiectare cel care le exercita este autorul proiectului. Intre anii 1980-1981, IP Carpati, institutul Gospodariei de Partid sub sefia de proiect a lui Nicolae Vladescu si in colaborare cu Cezar Lazarescu, rectorul Fa cultatii de Arhitectura, a prezentat proiectul sau pentru Casa Republicii. Proiectul nu a fost aprobat si Ceausescu a cerut organizarea unui concurs pentru obtinerea altor proiecte. La concursul desfasurat intre anii 1981-1982 am participat in nume propriu fiind in concurs printre altele si cu Institutul Carpati, care a revenit cu o alta varianta. Concursul s-a incheiat prin castigarea de catre mine a competitiei.

2. In anul 2001, la cererea Camerei Deputatilor, ORDA a confirmat prin adresa nr. 1833/417.08.2001 faptul ca am aceste drepturi atat asupra proiectului initial, cat si a proiectului complex prntru ca am fost seful de proiect complex si sef proiect arhitectura a Casei Republicii. Mi-am protejat proiectul la OSIM in anul 2001, iar din anul 2005 sunt posesoarea brevetului nr. RO.120.282 B1. Oricine ar fi vrut sa-l conteste avea termen 6 luni conform legii, de la publicare, sa o faca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.