Cei care vor obtine autorizatie de constructii sau investitii in zone naturale protejate si in imediata vecinatate, fara avizul administratorului ariei, vor fi sanctionati cu amenzi pana la 10.000 lei noi, ca urmare a modificarilor legislative privi
Cei care vor obtine autorizatie de constructii sau investitii in zone naturale protejate si in imediata vecinatate, fara avizul administratorului ariei, vor fi sanctionati cu amenzi pana la 10.000 lei noi, ca urmare a modificarilor legislative privind ariile naturale protejate.

Sunt si exceptii de la regula insa. Astfel, in cazul in care pentru o investitie de interes national cu potential impact negativ asupra unei arii protejate nu exista solutii alternative, iar proiectul trebuie realizat pentru un obiectiv de interes public major, statul va trebui sa asigure masuri de compensare a teritoriului, astfel incat sa protejeze integritatea ariilor naturale protejate.

Pe de alta parte, proprietarii de terenuri din ariile protejate vor primi compensatii pentru respectarea prevederilor planului de management al ariei protejate. Modalitatea de acordare a compensatiilor se stabileste de autoritatile publice centrale responsabile pentru reglementarea gestionarii terenurilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.