locotenent-colonelul Stefan Balan, comandantul Batalionului 280 Infanterie, si-a pierdut viata intr-un accident de circulatie in apropiere de Ramnicu Sarat.
Alaturi de el a murit si sotia sa, iar fetita lor, in varsta de 14 ani, se zbate
locotenent-colonelul Stefan Balan, comandantul Batalionului 280 Infanterie, si-a pierdut viata intr-un accident de circulatie in apropiere de Ramnicu Sarat.
Alaturi de el a murit si sotia sa, iar fetita lor, in varsta de 14 ani, se zbate intre viata si moarte la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost adusa cu un elicopter SMURD. Copilul a fost diagnosticat cu o fractura craniana grava, medicii aratandu-se foarte rezervati in privinta sanselor de viata. Alte doua persoane care se aflau in masina au fost ranite.
Locotenent-colonelul stefan Balan plecase de la Aeroportul militar Otopeni, cu masina personala, impreuna cu sotia, fiica sa si inca doua persoane. Din primele cercetari ale politiei, se pare ca militarul a adormit la volan, masina intrand pe contrasens si izbind frontal un Volkswagen Golf care se deplasa regulamentar. soferul acestei masini a fost si el grav ranit. Tragedia a avut loc in jurul orei 13,00, la iesirea din Ramnicu Sarat. stefan Balan mai avea doar cativa kilometri pana sa ajunga acasa, la Focsani.
Militarii din subordinea lui stefan Balan au vazut ingroziti moartea comandantului lor. Ei se aflau intr-un autocar ce mergea in spatele Skodei Octavia conduse de cel care reusise sa-i aduca sanatosi din Irak. Imprejurarile in care s-a produs accidentul sunt cercetate de o comisie condusa de comandantul Brigazii 282 Mecanizate si de Serviciul Politiei Rutiere Buzau.

"Plecam, mama, plecam unde vrei tu!"
"Am trecut prin multe momente grele, dar am depasit tot ce ne-a iesit in fata. Am suportat si atacuri cu mijloace explozive improvizate", povestea, ieri, la cateva minute dupa aterizarea pe Otopeni Militar, locotenent-colonelul stefan Balan. Pe pista, soldatii au fost aliniati doar de cantecul fanfarei, familiile asteptandu-i in Focsani. Singurul care i-a avut aproape pe cei dragi a fost comandantul stefan Balan, asteptat chiar pe pista de sotie si de fiica. Era ora 10,15. Nimeni nu avea cum sa stie ca lacrimile bucuriei prevesteau tragedia ce avea sa urmeze. "Eu n-am vrut sa plece, dar trebuia sa-si faca datoria.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.