publicului de peste 50 de ani si include cea mai scumpa gazeta din lume, un ziar scos pe vremuri la Iasi, "Zimbrulu si Vulturulu", a carui valoare este estimata la cateva milioane de dolari. Valoarea gazetei este data prin faptul ca a fost francata c
publicului de peste 50 de ani si include cea mai scumpa gazeta din lume, un ziar scos pe vremuri la Iasi, "Zimbrulu si Vulturulu", a carui valoare este estimata la cateva milioane de dolari. Valoarea gazetei este data prin faptul ca a fost francata cu opt marci "Cap de bour". Colectia "Roberto Tomasini" mai cuprinde si plicuri cu marci "Cap de bour" din diverse emisiuni, pe care apar stampilele Jassy (Iasi), Foltitcheni (Falticeni), Tekutscs (Tecuci), Roman si Piatra. Potrivit specialistilor, piese din cele patru emisiuni romanesti care au devenit valori incontestabile din punct de vedere filatelic si istoric au facut parte din colectii de renume, precum Caspary, Duveen, Rothschild, Ferrari de la Renotiere sau Burrus. Mai mult, cateva piese au apartinut chiar regelui Carol al ll-lea.

O provocare pentru statul roman


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.