Canicula mai continua inca o saptamana, a anuntat Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului. Atentionarea meteorologica a fost transmisa catre 22 de prefecturi, in judetele Arad, Bacau, Bihor, Botosani, Braila, Bucu
Canicula mai continua inca o saptamana, a anuntat Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului. Atentionarea meteorologica a fost transmisa catre 22 de prefecturi, in judetele Arad, Bacau, Bihor, Botosani, Braila, Bucuresti, Buzau, Caras Severin, Calarasi, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Olt, Satu Mare, Timis, Teleorman, Vaslui si Vrancea. Atentionarea este valabila pana pe 3 august, inclusiv. Astfel, in acest interval, in cursul dupa-amiezelor, indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul valoric de 80 unitati in Campia de Vest si in Campia Romana, apoi indeosebi in zonele de campie din estul si sudul tarii, precizeaza comunicatul. Starea de disconfort termic se va mentine si in cursul noptilor cand temperaturile minime se vor situa in jurul a 20 de grade. In aceleasi zone, izolat, vremea va fi caniculara la amiaza cand temperatura aerului se va situa in jurul valorii de 35 de grade. Codul de alerta este galben, ceea ce presupune ca fenomenele meteorologice prognozate (temperaturi ridicate in acest caz) sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Codul de culori merge de la verde, cazul obisnuit, la galben, portocaliu si rosu, ultimele doua indicand fenomene periculoase. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.