Cu toate restrictiile de limitare a imprumuturilor impuse de Banca Nationala, in Romania se va mentine si in urmatorii doi ani un ritm alert de crestere a imprumuturilor acordate catre persoanele fizice. Potrivit unui studiu dat publicitatii de Unicr
Cu toate restrictiile de limitare a imprumuturilor impuse de Banca Nationala, in Romania se va mentine si in urmatorii doi ani un ritm alert de crestere a imprumuturilor acordate catre persoanele fizice. Potrivit unui studiu dat publicitatii de Unicredito, volumul creditarii va creste, pana in 2008, in medie cu 25% pe an.
Studiul indica o evolutie a creditelor acordate catre populatie de 37% pe an pana in 2008, iar creditul catre companii va creste cu 18% pe an. Cresterea volumului depozitelor atrase va avea o dinamica mai moderata, cu o medie anuala de 16%."In intervalul 2000-2005, media anuala de crestere a creditelor de retail a fost de 119%, in timp ce pe sectorul corporate a fost de 39%, dar s-a pornit de la o baza extrem de redusa", a afirmat Mihaela Popescu, analist la UniCredit Romania, citata de Mediafax. Oficialii UniCredit declara ca reducerea dobanzilor la credite va depinde de scaderea volumului de rezerve minime obligatorii pe care bancile trebuie sa le constituie, in timp ce dobanzile la depozite nu vor avea o variatie semnificativa in urmatoarea perioada, fiind corelata cu evolutia inflatiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.