Presedintele Traian Basescu a sosit miercuri seara, la Washington, la invitatia presedintelui american, George W. Bush, in cea de a doua vizita oficiala in Statele Unite de la preluarea mandatului de sef al statului roman. Traian Basescu este insotit
Presedintele Traian Basescu a sosit miercuri seara, la Washington, la invitatia presedintelui american, George W. Bush, in cea de a doua vizita oficiala in Statele Unite de la preluarea mandatului de sef al statului roman. Traian Basescu este insotit de ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, de seful Statului Major General al Armatei, Eugen Badalan, si de consilierii prezidentiali Sergiu Medar, Anca Ilinoiu si Adriana Saftoiu.Vizita se inscrie in cadrul dialogului politic intensificat intre Romania si Statele Unite si face parte din programul de intalniri bilaterale la varf din acest an. Vizita se desfasoara in contextul incheierii negocierilor si ratificarii Acordului de acces privind amplasarea facilitatilor militare americane pe teritoriul Romaniei, al intensificarii colaborarii in cadrul NATO, inclusiv din perspectiva pregatirii summitului NATO de la Riga in toamna acestui an, precum si al continuarii contributiei Romaniei la asigurarea securitatii regionale si internationale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.