Julie Lyma avea 53 de ani cand mama sa, Dorothy, i-a spus ca tatal ei este Frank Sinatra. In acel moment, informatii si indicii disparate din viata Juliei au inceput sa capete contur, si si-a dorit sa-l cunoasca pe cel care nici macar nu a avut idee
Julie Lyma avea 53 de ani cand mama sa, Dorothy, i-a spus ca tatal ei este Frank Sinatra. In acel moment, informatii si indicii disparate din viata Juliei au inceput sa capete contur, si si-a dorit sa-l cunoasca pe cel care nici macar nu a avut idee ca ea ar fi existat vreodata, relateaza presa britanica.
Ea este, dupa cum pretinde, fiica legendarului Sinatra. Botezata Julie Ann Maria Lyma, aceasta si-a schimbat numele in Julie Sinatra la data de 1 iunie 2000.
Desi poate pentru unii nu inseamna nimic - oricine isi poate alege diverse nume - pentru Julie este un pas foarte important in cadrul campaniei sale de a dovedi lumii ca este cu adevarat fiica barbatului pe care nu l-a intalnit de fapt niciodata si la care se refera mereu spunandu-i "tata".
Povestea Juliei este ciudata, exista fapte incerte, contradictii si, desi pare per ansamblu falsa, asemanarea cu Frank este totusi sigura. Mai mult decat atat, desi toate dovezile in favoarea ei sunt circumstantiale si in judecatoriile din California testul ADN (cu mostre prelevate de la rudele lui Sinatra) nu este acceptat - din cauza ca este considerat a fi insuficient, in decembrie 2002 ea a primit din partea celor care administreaza averea lui Frank Sinatra suma de 100.000 de dolari.
Mai mult decat atat, testele ADN au dovedit insa ca sotul de atunci al lui Dorothy, Tom Lyma, nu are nici o legatura de sange cu Julie, insa familia lui Sinatra a refuzat sa se supuna la teste similare pentru a dovedi ca Julie este fiica lui Frank.
Secrete dureroase
"Tot ce vreau este sa imi recapat adevarata identitate. Ceea ce e cu adevarat trist este ca stiam cine mi-e tata, dar nu aveam voie sa ma duc sa vorbesc cu el si nici sa spun cine sunt decat dupa ce el murea. Asta doare si acum. Banii nu m-au interesat niciodata" a declarat Julie.
A durat 50 de ani pana ce mama sa, Dorothy Bonucelli, a avut curaj sa-i spuna adevarul. Cand era mica, Juliei i se spusese ca tatal ei este primul sot al mamei sale, Tom Lyma. Ea a mai povestit cum mama sa s-a metamorfozat, de-a lungul anilor, dintr-o starleta de la Hollywood frumusica, sexy, zambitoare si atragatoare intr-o diva alcoolica si despotica. "Am crescut ingrozita de mama mea si convinsa ca ma uraste. Ma ameninta tot timpul, stiam ca daca gresesc voi suferi pentru asta. Avea momente cand isi iesea pur si simplu din minti. Odata a incercat chiar sa ma sufoce. Acum am inteles ca in spatele tuturor acestor gesturi nebunesti se aflau de fapt rani emotionale crunte, terifiante".
Intalnirea de la Havana
In februarie 1947, Frank Sinatra a zburat in Havana pentru a canta in fata unei audiente mult mai periculoase si mai "dure" decat multimea care il asculta de obicei.
Acest contract urma sa schimbe atat viata lui Sinatra, a mamei Juliei cat si pe a celei care a fost nevoita sa traiasca tot timpul in umbra.
Julie Sinatra avea doar 4 ani cand Frank, care pe atunci avea 31 de ani, a intrat in elegantul Hotel Nacional din Havana. Urmatoarea saptamana hotelul avea sa gazduiasca o intalnire importanta a capilor Mafiei, condusa pe atunci de il capo di tutti capi Salvatore "Lucky" Luciano. Luciano, un fost peste sicilian - a carui porecla "Lucky" i se tragea de la norocul pe care il avea (a supravietuit miraculos la numeroase tentative de asasinat) a dorit ca la aceasta adunare sa cante Sinatra. Printre prietenii lui Lucky se numarau Meyer Lansky, (geniul financiar al mafiei), Albert "Calaul" Anastasia, si Joseph "Joe Bananas" Bonanno, seful puternicei mafii din New York.
Frank, in opinia contemporanilor, nu avea idee in ce se baga si chiar daca ar fi stiut, nu avea cum sa refuze sa cante pentru Lucky si "amicii" lui.
Potrivit lui Julie, ceea ce s-a intamplat atunci a reprezentat cheia existentei sale precum si inceputul unei relatii pe care Frank Sinatra a pastrat-o cu Mafia pentru tot restul vietii sale.
La scurta vreme dupa sosirea artistului in Havana - povesteste Julie - aici s-a petrecut o crima dubla - musamalizata magistral de catre mafie.
Desi ea nu poate dovedi stiintific faptul ca este copilul secret al lui Sinatra (nascuta la 10 februarie 1943) marturiile sale "din interior" sunt extrem de importante.
Pasiune nebuneasca
Se stia clar ca la acea vreme mama sa, Dorothy Lyma - al carei nume de scena era Alora Gooding - avea o relatie cu Sinatra. Cand l-a cunoscut pe artist, in anii '40, ea lucra pentru celebrul Benjamin "Bugsy" Siegel, "fondatorul" Las Vegasului. Acesta isi popula cazinourile cu femei frumoase care deseori faceau si figuratie in filmele hollywoodiene.
Sinatra si Dorothy s-au intalnit pe platourile de filmare ale productiei "Las Vegas Nights" in 1940 si, la scurta vreme, indragostiti nebuneste unul de celalalt, s-au mutat impreuna in hotelul unde acesta locuia provizoriu. Kitty Kelley, in biografia cantaretului - "My Way", a povestit ca la acea vreme Sinatra a vrut chiar sa-si paraseasca sotia, Nancy Barbato, pentru Dorothy, dar a fost impiedicat de mama sa, Dolly, o femeie foarte ambitioasa si puternica. Daca se afla de cei doi, cariera lui Sinatra ar fi fost ruinata, iar Dorothy ar fi fost blamata in mod public. In orice caz, relatia lor a durat ani de zile, desi ambii erau casatoriti.
"Cei doi si-au facut fotografii reciproc la scurta vreme dupa ce s-au cunoscut, iar eu am vazut aceste poze abia dupa 50 de ani. Mama le pastra in sifonier, intre lenjerii. Toata viata ei (a murit in 2002) a privit aceste fotografii in fiecare zi, cand se imbraca. Este atat de trist! Cred ca in fiecare dimineata se intreba cum ar fi fost. Abia acum am inteles prin ce a trecut".
Crimele
Insa care era motivul ca originile sale sa constituie un secret ascuns timp de zeci de ani? Julie crede ca explicatia este acea calatorie a mamei sale din Cuba inainte de revolutie.
Sinatra nu a vrut sa mearga singur in Havana si a luat-o cu el si pe Dorothy. "Mama era extrem de incantata de calatorie, era foarte fericita si mi-a spus ca va fi plecata cam o saptamana. S-a intors insa din Cuba o persoana complet diferita, o femeie inversunata si aspra. De atunci, totul s-a schimbat. Mama a devenit paranoica, tematoare si a inceput sa bea constant". Au trecut zeci de ani pana ce Julie a aflat ce s-a intamplat si pana ce mama sa, pe patul de moarte, i-a povestit totul.
"Cand au plecat, stiau ca trebuie sa fie foarte precauti. Numele mamei a fost de atunci mereu asociat cu aceasta intalnire a Mafiei si oricum, toti mafiotii stiau cine e". Intr-o seara, in Havana, ea chiar a cantat pentru "onorata asistenta", iar urmatoarea noapte, in timp ce se afla cu Frank, a auzit un zgomot. "A sarit din pat si a vazut in curte cum doi barbati imbracati cu costume alergau spre hotel. Dupa cateva momente, au auzit cum usa apartamentului a zburat din balamale, iar mama era terifiata. A sarit, a luat o pusca de pe perete si a strigat catre Frank <<au arme, o sa ne omoare>>. Frank a scotocit repede in bagaje, a scos si el un pistol si nu a apucat sa faca nici un gest ca mama a tras si l-a ucis pe unul dintre necunoscuti. Celalalt a cazut si el - doborat insa de un glont venit de pe hol. Frank a intrebat-o pe mama ce s-a intamplat, iar el a zis ca l-a ucis pe omul acela si ca nu aveau arme in maini cum credea ea, ci statii de emisie-receptie. Mama a inceput sa urle iar Frank tacea socat. Mafiotii nu i-au spus mamei nimic, nu a aflat niciodata cine erau necunoscutii, daca erau agenti americani sau politisti cubanezi" a povestit Julie. Nu se stie nici acum daca autoritatile cubaneze au stiut ce s-a intamplat sau daca toata aceasta poveste bizara este adevarata ori nu.
Suspectat de FBI
Cu toate acestea, la scurta vreme, Luciano, a carui prezenta era tolerata tacit in zona, a fost deportat in Italia, unde a murit peste 15 ani.
"In urma incidentelor, Lucky Luciano a fost trecut pe lista neagra. E ciudat, dar dupa musamalizarea evenimentelor, probabil ca el a fost acuzat de ceea ce s-a intamplat" relateaza Julie.
Mafia nu o agrea deloc pe Dorothy si nu doreau sa existe nici un fel de publicitate in jurul numelui ei, mai ales ca ea era un liant intre Sinatra, crime si Lucky Luciano. "Cu certitudine, ei stiau ca eu sunt fiica lui Frank", este de parere Julie.
Pentru tot restul vietii, Sinatra avea sa fie suspectat de catre FBI ca avea legaturi cu Mafia, desi el a negat acest lucru tot timpul. El a recunoscut ca l-a vazut pe Lucky in Cuba, dar ca nu l-a cunoscut si nici nu a pomenit de prezenta lui Dorothy acolo.
Julie crede ca stie de ce: "el a vrut sa o protejeze pe mama, pentru ca FBI-ul a stat de atunci tot timpul pe urmele sale. Cand Frank avea 76 de ani, FBI tot mai cercetau ce s-a intamplat in Cuba". Ea mai crede ca mama sa nu i-a spus niciodata lui Sinatra ca ea e fiica lui. "Mama mi-a spus ca a primit <<ordin>> sa stearga orice legatura cu Frank, nu trebuia sa stie nimeni ca eu sunt fiica lui. A trebuit sa arunce la gunoi toata cariera ei de la Hollywood si sa dispara cu copil cu tot. Oricum suntem norocoase ca nu ne-au ucis si nu ne-au ingropat in desert. Cred ca cineva o placea pe mama cu adevarat. Tot ce voiam era sa vorbesc macar o data cu tatal meu, sa-l iau de mana si sa-i spun ca inteleg ce s-a intamplat si ca nu-l condamn. Dar oricum e prea tarziu". (M. BicA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.