Rochia neagra pe care legendara Audrey Hepburn a purtat-o in pelicula "Breakfast at Tiffany's" va fi scoasa la licitatie iar banii obtinuti in urma acestei vanzari vor fi donati persoanelor defavorizate din India. Rochia a fost creata de Hubert de Gi
Rochia neagra pe care legendara Audrey Hepburn a purtat-o in pelicula "Breakfast at Tiffany's" va fi scoasa la licitatie iar banii obtinuti in urma acestei vanzari vor fi donati persoanelor defavorizate din India. Rochia a fost creata de Hubert de Givenchy, care s-a ocupat de garderoba actritei pentru pelicula din 1961. In celebul film, Hepburn a intruchipat-o pe Holly Golightly si apare in aceasta rochie eleganta chiar in scena de deschidere cand coboara dintr-un taxi pe celebrul bulevard newyorkez Fifth Avenue, se priveste melancolica in vitrina magazinului de bijuterii Tiffany's si isi ia micul dejun dintr-o punga de hartie. Reprezentantii casei Christie's din Londra spera sa obtina pentru pretiosul obiect vestimentar o suma cuprinsa intre 50.000 si 70.000 de lire sterline, in cadrul licitatiei care va fi organizata pe 5 decembrie.
Printre amatori se numara Victoria Beckham si Coleen McLoughlin, ambele declarand ca Hepburn este modelul lor in viata, relateaza Mediafax. McLoughlin care locuieste impreuna cu logodnicul ei, fotbalistul Wayne Rooney, are in casa o camera decorata special pentru a o omagia pe eroina ei de la Hollywood, in timp ce Victoria Beckham este posesoarea unuia dintre colierele cu diamante care au apartinut actritei. Hepburn, pe numele ei adevarat Edda van Heemstra Hepburn-Ruston, s-a nascut la Bruxelles in 1929 si si-a schimbat numele in Audrey in 1948. A murit in 1993, la varsta de 63 de ani, de cancer la colon, dar imaginea ei de simbol al cinematografiei a ramas vie. De altfel, la inceputul anului 2006, actrita a fost aleasa cea mai frumoasa femeie a tuturor timpurilor. Hepburn a castigat un premiu Oscar pentru filmul "Vacanta la Roma", in 1953. Actrita a mai jucat in "Funny Face", "Povestea unei calugarite" si "My Fair Lady". In ultima perioada a vietii sale a fost cunoscuta mai ales pentru munca umanitara depusa in calitate de ambasadoare a bunavointei din partea UNICEF. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.