Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, ieri, la Buzau, ca Portul Constanta este "o zona de mare evaziune fiscala si de infractionalitate", precizand ca se duce "o batalie" a ministerului pe care il conduce, impreuna cu MAI si serviciil
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, ieri, la Buzau, ca Portul Constanta este "o zona de mare evaziune fiscala si de infractionalitate", precizand ca se duce "o batalie" a ministerului pe care il conduce, impreuna cu MAI si serviciile secrete, pentru eliminarea acestora infractiuni, transmite Mediafax. "Trebuie sa ne luptam cu Portul Constanta", a adaugat ministrul Finantelor. La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Catalin Doica, a anuntat ca proiectul de lege privind combaterea evaziunii fiscale cu tigari, alcool si uleiuri minerale, initiat de presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, va fi prezentat Parlamentului in luna septembrie, a anuntat, ieri, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Catalin Doica. Domeniile vizate de Fisc sunt productia si comercializarea de tutun, alcool, uleiuri minerale, dar si tranzactiile cu imobile si constructii pe numele unor persoane fizice, desi sunt realizate de catre firme. Conform presedintelui ANAF, actul normativ ar trebui sa creasca gradul de colectare a accizelor cu 200%. "Il vom promova cat mai repede si sper sa am sustinere politica, cel putin sustinere administrativa din partea ministerului avem. Este un proiect de administrare fiscala, nu trebuie sa sperie, nu sunt pedepse", anunta Bodu la inceputul lunii iulie, citat de NewsIn. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.