O stire, intarziata cu vreo doua saptamani, aduce la cunostinta publicului decizia luata de Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii in legatura cu contestatia facuta de doamna Florica Bejinariu, judecator la Curtea Suprema si membru
O stire, intarziata cu vreo doua saptamani, aduce la cunostinta publicului decizia luata de Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii in legatura cu contestatia facuta de doamna Florica Bejinariu, judecator la Curtea Suprema si membru al CSM. Stirea este ca membrii Colegiului au admis contestatia dnei Bejinariu facuta fata de decizia luata in 18 mai, potrivit careia domnia sa ar fi facut politie politica.
Cazul dnei judecator este mai vechi si extrem de intortocheat. Dosarul sau a aparut inca din urma cu un an cand, la o prima analiza, vechiul Colegiu n-a considerat ca ceea ce era in el ar fi putut sa intre in categoria definita ca "politie politica". Apoi, anul acesta, cand s-au uitat mai bine, "colegilor" li s-a parut taman pe dos - mai ales ca intre timp doamna Monica Macovei, colega de CSM a doamnei Bejinariu, facuse ceva galagie pe aceasta tema facuta publica cu intarziere. Ce sa insemne aceasta ultima decizie - facuta publica cum spuneam, cu o intarziere de vreo doua saptamani? O anumita circumspectie sau vreo jena? Regulamentele CNSAS nu prevad termene de 30 de zile pana la comunicare, ca in cazul deciziilor, pentru contestatii. In mod normal, secretarul sau purtatorul de cuvant al Colegiului ar fi trebuit sa iasa chiar in ziua respectiva si sa spuna: contestatia a fost admisa! Doamna Bejinariu n-a facut politie politica! Ne-am inselat cand am decis ca a facut! Rezultatul strans al votului (4 - pentru, 2 - abtineri si 2 - contra) ne da un indiciu asupra motivelor intarzierii. Dupa cum ne da si continutul dosarului analizat, in care figureaza, la loc de cinste, angajamentul semnat de dna judecator, de a deveni informator, precum si trei chitante prin care dansa atesta ca a primit bani in schimbul informatiilor furnizate. Cu toata aceasta "armatura", dl Dinescu si trei din colegii sai "contras" admit acum ca nu ne aflam in fata unui caz de politie politica. Pai, sa fiu iertat, atunci cum ramane cu Dan Voiculescu? Care, de bine de rau, nici angajamente n-a semnat si nici bani n-a primit? A semnat, doar, doua note, cu numele "Felix" - el stie de ce si cei care l-or fi pus sa o faca. Nu am de gand sa-i iau apararea lui Dan Voiculescu. Se pare ca stie sa o faca si singur. Dar nu pot sa nu constat ca prin aceasta decizie Colegiul ori se descalifica, ori isi pregateste terenul de a "repera" onoarea terfelita a presedintelui conservator de zelul patriotic al lui Mircea Dinescu. Este, fara doar si poate, o decizie scandaloasa care va pune cu si mai mare greutate in discutie rolul, dar mai ales metodele pe care le foloseste colegiul in exercitarea de jocuri de interese cu comanda politica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.