Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) asteapta studiile tehnice din partea autoritatilor locale incluse in cadrul a doua programe destinate dezvoltarii turismului montan, potrivit Rompres.
ANT a purtat discutii cu reprezentantii mai mult
Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) asteapta studiile tehnice din partea autoritatilor locale incluse in cadrul a doua programe destinate dezvoltarii turismului montan, potrivit Rompres.
ANT a purtat discutii cu reprezentantii mai multor judete care au vizat subprogramele nationale de investitii in turism "Schi in Romania" si "Dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montana inalta". La aceste intalniri au participat reprezentanti ai consiliilor judetene, ai formatiunilor Salvamont si ai administratiilor parcurilor naturale si nationale, din judetele incluse in doua din cele sase subprograme nationale de investitii in turism.
"In urma acestor intalniri, ei ne vor transmite estimarea costurilor documentatiilor tehnice, si mai ales daca se pot incadra cu intocmirea lor pana la sfarsitul anului 2006", a declarat presedintele ANT, Ovidiu Iuliu Marian.
In cadrul subprogramului "Schi in Romania", ANT asteapta propuneri pentru realizarea de noi partii de schi, precum si pentru modernizarea si extinderea partiilor existente. Programul "Dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montana inalta" ofera posibilitatea dezvoltarii retelei de refugii montane in regiunea de creasta, a retelei de refugii salvamont si a sistemului de semnalizare pe traseele montane.

Dezvoltarea turistica a muntilor Semenic
Programul "Dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montana inalta", in care sunt inclusi si Muntii Semenic din judetul Caras-Severin, a fost cuprins in lista subprogramelor nationale de investitii in turism. S-a stabilit ca din fondurile destinate anului 2006 sa se realizeze un proiect de dezvoltare turistica complexa a Muntilor Semenic.
Totodata, s-a subliniat ca este necesara realizarea de proiecte ce ulterior sa fie depuse spre finantare pe fondurile structurale ale Uniunii Europene.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.