Fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a declarat, ieri, dupa intalnirea cu procurorii in dosarul Rompetrol, ca a facut o cerere pentru a i se pune la dispozitie autorizatiile de interceptare a convorbirilor telefonice. La iesirea din sediul
Fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a declarat, ieri, dupa intalnirea cu procurorii in dosarul Rompetrol, ca a facut o cerere pentru a i se pune la dispozitie autorizatiile de interceptare a convorbirilor telefonice. La iesirea din sediul Parchetului, dupa aproximativ o ora si jumatate, Pantis a sustinut ca raspunsul procurorilor a fost negativ, motiv pentru care a refuzat sa dea declaratiile de invinuire pentru care a afirmat ca a fost chemat. Totodata, fostul ministru a precizat, citat de Mediafax, ca se pastreaza programul stabilit cu procurorii, cu o zi in urma, astfel ca, incepand cu jumatatea lunii august, se va prezenta la Parchetul Curtii Supreme pentru a lua cunostinta de dosar astfel cum acesta va fi trimis in instanta.
Pantis a fost chemat pentru inceperea prezentarii materialului de urmarire penala in legatura cu acuzatiile de incitare la manipularea pietei de capital, in cazul sau aceasta procedura urmand sa dureze mai mult. Tot dosarul de urmarire penala ii va fi prezentat lui Pantis dupa jumatatea lunii august.
Tot ieri s-a prezentat la Parchet si vicepresedintele CNVM Paul Gabriel Miclaus. El a declarat ca procurorii care investigheaza dosarul Rompetrol i-au comunicat ca ancheta a fost finalizata referitor la faptele pentru care este invinuit. Dupa o ora de discutii cu procurorii, la iesirea din sediul Parchetului instantei supreme, Miclaus a spus ca va reveni in 2 august, urmand ca, pana la inceputul lunii septembrie, sa poata studia dosarul, sa i se prezinte materialul de urmarire penala si sa depuna eventualele contestatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.