Ultima sedinta de audieri in cazul procesului impotriva fostului presedinte irakian, Saddam Hussein, si la sapte dintre apropiatii acestuia, acuzati de crime impotriva umanitatii, s-a desfasurat, ieri in fata tribunalului de la Bagdad. Instanta a sta
Ultima sedinta de audieri in cazul procesului impotriva fostului presedinte irakian, Saddam Hussein, si la sapte dintre apropiatii acestuia, acuzati de crime impotriva umanitatii, s-a desfasurat, ieri in fata tribunalului de la Bagdad. Instanta a stabilit data de 16 octombrie pentru pronuntarea sentintei, care ar putea cere pedeapsa capitala. Saddam Hussein si ceilalti sapte inculpati sunt urmariti penal pentru uciderea a 148 de tarani siiti, dupa un atentat esuat comis in 1982, la Dujail, impotriva convoiului prezidential. Fostul presedinte urmeaza sa fie judecat si intr-un alt caz de genocid comis impotriva minoritatii kurde, aminteste Mediafax. Derularea procesului a fost marcata de uciderea a trei avocati ai apararii si de demisia primului judecator, in semn de protest fata de ceea ce el a considerat a fi imixtiunea Guvernului in treburile Justitiei. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.