putin la fel de importante pentru hotararea finala.
In cele 13 statiuni de pe litoral, incluzand Constanta si Mangalia, plajele sunt, pana la urma, obiectivul principal al turistilor. Chiar daca magazinele, terasele sau discotecile sunt, mai tot
putin la fel de importante pentru hotararea finala.
In cele 13 statiuni de pe litoral, incluzand Constanta si Mangalia, plajele sunt, pana la urma, obiectivul principal al turistilor. Chiar daca magazinele, terasele sau discotecile sunt, mai tot timpul, luate cu asalt, tot plajele sunt cele care atrag turistii in statiuni. Evident ca si reversul este adevarat. Adica, chiar daca exista plaje aproape virgine, unde se poate sta o zi intreaga fara grija hotilor, fara galagia concursurilor de plaja sau fara delimitarea militareasca a prosoapelor din cauza inghesuielii, oamenii se indreapta cu incredere tot acolo unde mai exista cate un magazin, o terasa, sau un ski-jet de inchiriat si se pun, cu tupeu, unii in soarele altora. Daca e sa incepem cu plajele fara prea mari pretentii, gandul zboara, imediat, catre Vama Veche. Acolo, ca si in statiunea 2 Mai, oferta de pe plaja este gandita fara prea multe fite si pretentii. Cu toate ca, cel putin in Vama, exista destule terase si timpul poate fi ocupat altfel decat in apa sau la bronzat, plaja nu este din cele mai atractive. Este destul de stramta, putin abrupta si in mare parte ocupata de caravane si corturi, ceea ce nu lasa prea mult spatiu de miscare. Dar pentru cei care merg acolo, nu nisipul este cel mai important.

Pretentiile crescspre nord
In cele sase surori "planetare" din nordul Mangaliei, adica Saturn, Venus, Aurora, Jupiter, Neptun si Olimp, situatia se schimba si chiar de la prima si pana la ultima asemanarea se pierde putin. Sunt surori, dar nu gemene. Din Saturn pana in Jupiter, plajele sunt destul de mari, nivelate, apar miniplajele si piscinele hotelurilor sau cele amenajate de cei care si-au putut cumpara un loc pe litoral, apar sezlongurile si se inmultesc terasele. Mai exista, pentru cei care vor actiune pe plaja, diferite jocuri, ca fotbalul pe nisip sau pe spuma, locurile pentru copii si magazine ambulante pe marginea nisipului. Pe aici mai sunt si ceva pietre pe fundul apei, dar nu cat sa deranjeze. In Neptun si Olimp, pretentiile, ca si preturile, cresc. Plajele sunt mai ingrijite, par mai luxoase, cu umbrelute si sezlonguri la discretie, cu sucuri reci la tot pasul si cu o senzatie de lux acceptabil. Senzatie care face ca plajele de acolo sa fie pe lista celor mai ocupate.

Costinestiul e nemuritor


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.