Presedintele Traian Basescu s-a intalnit ieri cu omologul sau american George W. Bush, in cea de-a doua vizita pe care o efectueaza la Casa Alba in calitatea de sef al statului roman.

Cu aceasta ocazie, Ion Pacepa apreciaza, intr-un arti
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit ieri cu omologul sau american George W. Bush, in cea de-a doua vizita pe care o efectueaza la Casa Alba in calitatea de sef al statului roman.

Cu aceasta ocazie, Ion Pacepa apreciaza, intr-un articol publicat in presa americana, ca Basescu vine la Washington ca „un aliat viguros care tocmai a dejucat un puci anti-american intern, organizat de ministrul apararii“. Pe de alta parte, liderul PSD Mircea Geoana aprecia, miercuri, ca Basescu avea sa fie pus in dificultate de „aliatul american“.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit ieri cu omologul sau american George W. Bush, in cea de-a doua vizita pe care o efectueaza la Casa Alba in calitatea de sef al statului roman. Cu aceasta ocazie, Ion Pacepa apreciaza, intr-un articol publicat in presa americana, ca Basescu vine la Washington ca un aliat viguros care tocmai a dejucat un puci antiamerican intern. Pe de alta parte, liderul PSD Mircea Geoana aprecia, miercuri, ca Basescu avea sa fie pus in dificultate de „aliatul american“.

Cu ocazia vizitei presedintelui Basescu in Statele Unite, Ion Pacepa, fostul sef al Directiei de Informatii Externe a Securitatii, fugit in SUA in timpul regimului comunist, isi face o noua aparitie in presa americana. „In martie 2005, proaspat ales presedinte al Romaniei, Traian Basescu a venit la Washington ca sef al unei tari care, pentru prima data dupa 60 de ani, avea un Guvern fara comunisti. Acum, vine in Statele Unite ca un aliat viguros care tocmai a dejucat un puci antiamerican intern, organizat de ministrul apararii“, scrie Pacepa in editia online a revistei „National Review“. El adauga ca ministrul Teodor Atanasiu, actionand pe la spatele presedintelui si fara sa informeze Washingtonul, a inceput sa anunte guvernele straine ca Romania isi va retrage trupele din Irak. „De asemenea, Basescu va pasi in Washington ca presedinte al primei tari est-europene care va condamna crimele comunismului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.