Sorin Oprescu a devenit oficial lider al PSD Bucuresti, fiind ales, in cadrul Conferintei Municipale, drept presedinte cu 950 de voturi "pentru" si 11 "impotriva". Marian Vanghelie, presedintele executiv, a primit reconfirmarea dorita cu un scor si m

Sorin Oprescu a devenit oficial lider al PSD Bucuresti, fiind ales, in cadrul Conferintei Municipale, drept presedinte cu 950 de voturi "pentru" si 11 "impotriva". Marian Vanghelie, presedintele executiv, a primit reconfirmarea dorita cu un scor si mai bun: 954 "pentru" si 7 "contra". De altfel, cei doi au fost singurii candidati.
Oprescu si Vanghelie par hotarati sa tina din scurt cea mai agitata filiala a PSD din tara. "Avem in randurile noastre colegi anchilozati, atarnati undeva in timp si ruginiti. Noi nu le vom spune sa ne lase si ii vom ruga sa-si curete rugina si sa-si revizuiasca mentalitatea. Epoca devalmasiei perfecte s-a incheiat si, incepand de astazi, intram intr-o noua era, cea a disciplinei de partid", a avertizat Sorin Oprescu. Nu a scapat fara mustrare nici chiar presedintele partidului, prezent si el la sedinta.
"Noi nu suntem guru cum se cred unii lideri de prin tara, care va tin captiv, domnule Geoana!", a mai spus Oprescu. Tonul lui Vanghelie a fost si mai vehement. A amenintat ca va da afara "javrele" din partid.
"Acei colegi care sunt prieteni si cu unii de pe la PNL, si cu unii de la PD si fac si o miuta si beau si o tuiculita, trebuie sa stie ca, daca eu voi fi ales presedinte executiv, personal voi propune dizolvarea conducerii organizatiei de sector din care acestia fac parte", a declarat un Vanghelie mai belicos ca oricand. Primarul de la sectorul 5 le-a promis ca va face "revolutie" in partid si ca va pune capat procedeului de fabricare de dosare ca mijloc de rezolvare a tensiunilor din partid. Cand a aflat scorul votului, Vanghelie a mai facut o promisiune solemna: "Va promit ca o sa fiu al dracu!".

Amnistie pentru sanctionatii din lotul "Hayssam"

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca a retras sanctiunile date Norei Rebreanu si lui Dan Tudorache in scandalul de anul trecut legat de primirea in partid a lui Omar Hayssam. "Regret ca am facut o nedreptate unor colegi, imi pare rau ca am ales o solutie expeditiva si nedreapta fata de colegii nostri Nora Rebreanu si Dan Tudorache si ii anunt oficial ca am semnat decizia de revocare a acestor sanctiuni", a anuntat Geoana.
Acesta a spus ca principalii vinovati in cazul sirianului sunt altii, in primul rand presedintele Basescu si ministrii Blaga si Macovei. Liderul social-democratilor a spus ca acestia ar trebui sa demisioneze din functiile detinute.
"Romanii au ales ca sef al statului pe un capitan de nava, iar acesta a numit ca prim-ministru pe un motociclist. Din aceasta combinatie a rezultat o hidrobicicleta in care fiecare protagonist da din pedale in sensuri opuse", a adaugat Geoana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.