de Spitalul Universitar, care are patru, si Maternitatea Giulesti, care are doar trei. Nu facem fata numarului de prematuri si medicii sunt pusi in situatia de a alege la un moment dat cazul cel mai grav", a explicat dr. Gabriel Lemnete, medic
de Spitalul Universitar, care are patru, si Maternitatea Giulesti, care are doar trei. Nu facem fata numarului de prematuri si medicii sunt pusi in situatia de a alege la un moment dat cazul cel mai grav", a explicat dr. Gabriel Lemnete, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Clinic Polizu.

Stresul, principala cauza a nasterilor premature
"Orice femeie, odata intrata in perioada gestationala, ar trebui sa-si schimbe stilul de viata: pana in a cincea luna de sarcina, munca ar trebui redusa cu 30 la suta, pana in a saptea luna cu jumatate si dupa a saptea luna cu 80 la suta. Multe din femei raman cu stilul uzual de viata pana in ultima saptamana de sarcina. La stresul de la serviciu se adauga toxicomaniile uzuale, cum ar fi fumatul sau supraalimentatia, dar si deshidratarea", a mai adaugat dr. Lemnete.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.