Normele de aplicare al noului Cod Fiscal vor fi publicate pana pe 15 octombrie pentru a putea republica intreaga legislatie inainte de sfarsitul acestui an. Asa au declarat ieri reprezentanti din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP), citati
Normele de aplicare al noului Cod Fiscal vor fi publicate pana pe 15 octombrie pentru a putea republica intreaga legislatie inainte de sfarsitul acestui an. Asa au declarat ieri reprezentanti din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP), citati de Mediafax. Ei au subliniat ca „la sfarsitul acestei saptamani, Monitorul Oficial va trece la publicarea efectiva a noului Cod“. Mai trebuie spus ca acesta va fi republicat cu tot cu norme, pana la 1 ianuarie 2007.

Printre prevederile incluse in actul normativ se numara introducerea impozitului gradual pentru IMM-uri, aplicarea unui impozit de 3% pe valoarea tranzactiei imobiliare si renuntarea la taxa de timbru. De asemenea, noile norme se mai refera la impunerea unei accize minime de 91 % din acciza aferenta tigaretelor din categoria de pret cea mai vanduta si la cresterea impozitului pentru vile. In ceea ce priveste proiectul de lege pentru combaterea evaziunii fiscale cu tigari, alcool si uleiuri minerale, initiat de presedintele ANAF, Sebastian Bodu, acesta va fi prezentat Parlamentului in septembrie.

Potrivit MFP, printre actele legislative pe care institutia le are in lucru va fi si proiectul de modificare a legislatiei privind jocurile de noroc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.