UEFA a raspuns FRF privind cazul Sportul declarand ca retragerea licentei este o decizie normala. Nu se pomeneste nimic de retrogradare, ceea ce inseamna ca forul european s-a spalat pe maini si a lasat FRF sa decida retrogradarea Sportului.
<
UEFA a raspuns FRF privind cazul Sportul declarand ca retragerea licentei este o decizie normala. Nu se pomeneste nimic de retrogradare, ceea ce inseamna ca forul european s-a spalat pe maini si a lasat FRF sa decida retrogradarea Sportului.

Sportul Studentesc a fost retrogradata in Liga a II-a. Termenul de retrogradare nu este stipulat in Manualul de Licentiere al UEFA, dar acum nu mai are nici o importanta. Decizia a fost luata in urma unei scrisori a FRF catre forul continental, misiva in care Dumnezeu stie cum au pus problema cei care au semnat-o. UEFA nu a facut decat sa confirme o decizie in care motivatia unor datorii financiare a fost facuta punctual doar pentru Sportul. Punem pariu ca daca FRF ar fi informat institutia condusa de Johansson despre neregulile actuale din fotbalul romanesc am fi fost suspendati din toate competitiile interne si internationale?

Ne poate garanta Mircea Sandu ca in cazul in care UEFA ar fi aflat ca exista cluburi in Liga I mai datoare decat Sportul nu erau si ele suspendate? Ca inca se cumpara si se vand locuri in primele doua Ligi, ca se fac fuziuni intr-o zi(vezi cazul UTA)? Bineinteles ca nu, iar N asu' a mers pe blat jucandu-se cu viitorul Sportului fara sa poata fi tras la raspundere. „ Trageti UEFA de urechi“, pare a spune corul moralistilor de la FRF, insa nimic si nimeni nu poate acoperi rusinea unor indivizi care se erijeaza in conducatori ai fotbalului, dar, de fapt, sunt conducatorii unei rusini nationale. Daca Sportul e „pata neagra“ de pe obrazul fotbalului romanesc, FRF nu este altceva decat Federatia Rusinii Fotbalului.

Raspunsul UEFA, semnat de un anume Gianni Ifantino de la Departamentul juridic, este unul clar: „FRF a procedat conform Manualului de Licentiere, iar decizia privind retragerea licentei Sportului este corecta“. Bun, am inteles, insa acest raspuns este unul punctual numai pentru cazul Sportului si nu se spune nimic de retrogradare!? Nici de promovarea unei alte echipe! In concluzie, UEFA s-a spalat si ea pe maini si ne transmite suav ca orice alta decizie este doar treaba noastra! Nea Mircea, deci FRF a retrogradat Sportul, nu UEFA, asa cum sustii matale! De ce oare Mircea Sandu, in virtutea cinstei sale recunoscute, nu a precizat ca Sportul face parte dintr-un numar mare de cluburi autohtone care sunt datoare vandute la stat? O lista cu datoriile fotbalului romanesc ar fi lamurit forul continental asupra situatiei de ansamblu, a „porcariei“ in care ne scaldam si ca atare pedeapsa Sportului nu ar fi putut fi scoasa din context? De ce? Deoarece Mircea Sandu, Florin Punea, Ionut Lupescu si Viorel Duru n-au avut decat interesul retrogradarii Sportului pentru a face loc echipei Pandurii Tg. Jiu! Dupa acest schimb de mesaje intre FRF si UEFA, opinia publica si-a dat seama ca Sportul, in ciuda unui conducator dus cu pluta, dar care nu si-a ascuns datoriile ca altii prin alte societati, este victima intereselor federale! Cine avea interesul ca Sportul sa ramana in Liga 1? Rapid, Steaua sau Dinamo? Nicidecum. Mircea Sandu? Doamne fereste! Cum adica, Marin Condescu s-a daruit trup si suflet lui Mircea Sandu la alegerile prezidentiale si sa nu i se intoarca serviciul? Ce ROAF, ce regulamente, ce Manual de Licentiere? Duca-se pe pustii!

Spiritul nedreptatii va dainui
La preluarea functiilor pe care le detin la FRF, Ionut Lupescu si Florin Prunea au declarat ca transparenta va fi totala, ceea ce s-a adeverit. Oamenii au completat constiincios hartii catre UEFA, dar au rupt cu buna stiinta din context doar faptul ca numai Sportul ar fi datoare la stat! Transparenta totala este, de fapt, una imaginara, ca sa nu-i spunem minciuna! Nedreptatea facuta Sportului Studentesc seamana tot mai mult cu o razbunare personala, ca o vendeta impotriva lui Vasile Siman. Cum necum, echipa lui Vasile Siman a facut cinste fotbalului, ceea ce nu putem spune despre actualii conducatori ai FRF. Cum necum, pana la urma, Sportul a achitat o parte din datorii, dar adevaratii datornici sunt lasati sa plateasca pana la calendele grecesti. Normal, Steaua a trecut frumos pe o alta societate, Dinamo are inca legaturi la Ministerul de Interne si nu se poate din „cauza de“, iar Rapid este patronata de un „guru“ al afacerilor si fost prim-ministru!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.