Alegerea avioanelor de lupta multirol care vor inlocui batranele MIG-uri 21 depinde de criteriile pe care le va hotari Ministerul Apararii. Intr-un interviu acordat recent publicatiei "Viata militara", seful Statului Major al Fortelor Aeriene, gener
Alegerea avioanelor de lupta multirol care vor inlocui batranele MIG-uri 21 depinde de criteriile pe care le va hotari Ministerul Apararii. Intr-un interviu acordat recent publicatiei "Viata militara", seful Statului Major al Fortelor Aeriene, generalul Gheorghe Catrina, declara ca are nevoie de avioane al caror pret de achizitie sa tinda la zero, acestea urmand a fi folosite pentru cel mult 15 ani.
"Aici este vorba, mai curand, de o neintelegere. In primul rand, ca nu noi stabilim bugetul pentru achizitie. In al doilea rand, suntem inca departe de aceasta faza. Dupa elaborarea necesitatilor pe care trebuie sa le indeplineasca viitoarele avioane, va urma un studiu de concept din care vor rezulta cateva propuneri. Dupa care, decizia finala va fi luata pe cale politica. In ceea ce priveste un cost zero, este putin probabil.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.