Loteria Romana va ataca in instanta decizia Consiliului Concurentei potrivit careia societatea a beneficiat de ajutor de stat ilegal care trebuie returnat. Pe 11 iulie, autoritatea de concurenta a hotarat ca Ministerul Finantelor, unicul actionar al
Loteria Romana va ataca in instanta decizia Consiliului Concurentei potrivit careia societatea a beneficiat de ajutor de stat ilegal care trebuie returnat. Pe 11 iulie, autoritatea de concurenta a hotarat ca Ministerul Finantelor, unicul actionar al Loteriei, trebuie sa recupereze de la companie 50,6 milioane de lei noi reprezentand contravaloarea facilitatilor primite si dobanzile aferente. Potrivit Concurentei, ajutorul de stat este ilegal pentru ca nu a fost notificat institutiei. In replica, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Catalin Doica, a anuntat, ieri, ca decizia Consiliului va fi atacata in Justitie. "Consiliul Concurentei a aratat in decizia referitoare la recuperarea ajutorului de stat ca trebuie amendata legislatia in baza careia Loteria a primit facilitati. Asadar, ei recunosc ca facilitatile au fost acordate in baza legii", a precizat Doica. Oficialul MFP a aratat ca este nevoie ca Justitia sa se pronunte daca legea de functionare a Loteriei nu este in concordanta cu practicile europene sau subventiile la care se face referire nu au respectat cadrul legal. Presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde, a aratat, ieri, pentru Mediafax, ca este dreptul oricarei companii sa se adreseze instantei. "Nu pot sa fac aprecieri daca actiunea lor este intemeiata. Lasam Justitia sa lucreze, sa vedem care va fi decizia finala. Actiunea Loteriei Romane este in conformitate cu prevederile legale. Este dreptul oricui sa faca acest lucru, in aceasta situatie, conform legii ajutorului de stat", a afirmat Berinde. Potrivit investigatiilor incepute de Consiliul Concurentei in luna martie, Loteria a beneficiat de scutirea de la plata taxei de licenta si exceptarea de la perceperea si virarea catre stat a taxei de timbru social. Ajutoarele de stat catre Loterie au fost acordate fara sa fie notificate, ceea ce reprezinta o incompatibilitate cu mediul concurential, sustine Consiliul. Institutia solicita eliminarea din legislatia din domeniul jocurilor de noroc a dispozitiilor legale care instituie un tratament preferential Loteriei Romane.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.