Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a renuntat la dizolvarea Parlamentului si a promis ca va desemna un nou premier pana la expirarea termenului prevazut de Constitutie - 1 august, relateaza AFP. Liderul de la Kiev a afirmat ca va „examina&
Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a renuntat la dizolvarea Parlamentului si a promis ca va desemna un nou premier pana la expirarea termenului prevazut de Constitutie - 1 august, relateaza AFP. Liderul de la Kiev a afirmat ca va „examina“ si „supune votului Parlamentului“ un candidat pentru postul de premier in termenul prevazut de Constitutie, excluzand de facto posibilitatea dizolvarii Parlamentului, solutie posibila potrivit legii fundamentale in cazul in care executivul nu este format in primele patru luni dupa alegeri. „Garantez ca voi desemna un nou premier in termenul prevazut de Constitutie“, care expira la 1 august, a declarat presedintele Iuscenko la o reuniune cu liderii guvernelor regionale. Seful statului ucrainean nu a precizat insa daca va accepta desemnarea in fruntea viitorului guvern a liderului coalitiei proruse, Viktor Ianukovici.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.