Serviciul Politiei de Interventie Rapida (SPIR) a depistat, ieri, in timpul unei razii in Bucuresti, un irakian expulzat ca indezirabil in urma cu patru ani si jumatate, acesta urmand a fi scos din nou din Romania. Irakianul L.A.Asae, cunoscut drept
Serviciul Politiei de Interventie Rapida (SPIR) a depistat, ieri, in timpul unei razii in Bucuresti, un irakian expulzat ca indezirabil in urma cu patru ani si jumatate, acesta urmand a fi scos din nou din Romania. Irakianul L.A.Asae, cunoscut drept M.A.A. Dulaimi, de 30 de ani, a fost prins in urma unei operatiuni comune a Autoritatii pentru Straini si a Politiei. Acesta fusese declarat persoana indezirabila pentru Romania, pe o perioada de 15 ani, inca din luna ianuarie 2002. Masura impotriva sa a fost dispusa de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a precizat ieri ca irakianul "avea sedere ilegala in Romania" din 16 ianuarie 2002. Autoritatea pentru Straini va lua masuri pentru "indepartarea" acestuia de pe teritoriul Romaniei.
Teroristul de la Bacau
Dupa cum se stie, un alt cetatean irakian, acuzat de terorism si retinut la Bacau a fost expulzat in urma cu mai bine de o luna, fiind urcat la bordul unui avion care efectua o cursa pe ruta Bucuresti - Amman - Cairo. Conform SRI, in anul 2003, Shaker al Shaker lucra sub numele de Chaker Mahmoud in cadrul Ambasadei Irakului la Bucuresti, avand sarcina de a organiza o serie de atentate la obiective occidentale si israeliene din Capitala, in cazul atacarii Irakului de catre fortele coalitiei. Pentru comiterea atentatelor exista atat planul intocmit in detaliu (descoperit in august 2003 de catre fortele coalitiei in arhiva fostelor servicii de informatii irakiene), cat si armamentul necesar (aruncator de grenade AG 7, descoperit ulterior ascuns in fostul sediu al ambasadei irakiene din Bucuresti).
Shaker al Shaker fusese declarat personna non grata in Romania, in martie 2003, alaturi de alti noua diplomati si de 31 de cetateni irakieni. SRI a propus declararea lui Shaker al Shaker, fost sef al statiei de spionaj irakiene de la Bucuresti, sub acoperire diplomatica, drept persoana indezirabila pentru o perioada de 15 ani. Acesta a reusit insa sa patrunda din nou pe teritoriul Romaniei, dupa ce s-a logodit cu o romanca din Bacau.
Potrivit unor surse din Politie, Shaker al Shaker ar fi fost unul dintre apropiatii lui Saddam Husein, familia sa aflandu-se in slujba conducatorilor irakieni de cel putin trei generatii. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.