Pentru prima data in istoria baschetului masculin romanesc, tara noastra va gazdui, la Sibiu, timp de doua saptamani, turneul final al Campionatului European - Divizia B, intrecere rezervata jucatorilor de pana la 18 ani. De azi, 19 reprezentative na
Pentru prima data in istoria baschetului masculin romanesc, tara noastra va gazdui, la Sibiu, timp de doua saptamani, turneul final al Campionatului European - Divizia B, intrecere rezervata jucatorilor de pana la 18 ani. De azi, 19 reprezentative nationale, printre care se numara si selectionata noastra pregatita de Ioan Constantin, Cristian Achim si Dan Dacian, se vor lupta in cele doua sali de la Sibiu pentru promovarea pe prima scena continentala, calificarea urmand sa fie obtinuta doar de finalistele Euro 2006. Intrati deja in febra importantei competitii, tinerii baschetbalisti romani si-au exprimat dorinta de a juca finala, chiar daca "obstacolele" sunt foarte greu de depasit. "Obiectivul fixat de FRB este clasarea pe podium, dar eu si baietii ne-am inteles inca de cand am inceput pregatirea ca vom lupta pentru a juca finala Campionatului European, deci pentru a promova in prima divizie valorica de pe continent", a spus raspicat antrenorul Ioan Constantin, adaugand si faptul ca, de aproape o luna, lotul beneficiaza de sprijinul celebrului sensei Florentin Marinescu, care s-a ocupat de pregatirea psiho-fizica a echipei. "Desi avem cea mai grea grupa preliminara, sunt convins ca putem urca in sferturile de finala. Am mai multe informatii despre adversarele directe, e drept, mai putine despre Bosnia, dar chiar si asa consider ca lupta pentru calificare se va da in trei, adica intre Romania, Ungaria si Bosnia", a mai spus principalul Nationalei, care se va baza in competitie pe mai multi juniori de mare perspectiva, printre care se numara Vlad Moldoveanu (n.n. - este monitorizat de cateva luni de opt echipe din NBA), Titus Nicoara, uriasul Catalin Baciu, Mihai Petcu si Cezar Stanescu. Conform programului stabilit de FIBA-Europe, Romania va evolua in grupa D si va juca in aceasta seara cu Scotia, maine cu Ungaria, duminica impotriva Bosniei si luni cu Estonia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.